Administracions

La nova delegada d'Interior assumeix el càrrec amb el repte de controlar els incendis

Hi haurà dos responsables: a Lleida, l'alcaldessa de Palau d'Anglesola, Montserrat Messeguer, i a l'Alt Pirineu, Josep Palau

Montserrat Messeguer, alcaldessa de Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell), va assumir ahir el càrrec de nova directora dels serveis territorials de Ponent.

Messeguer, que també és regidora de Benestar Social i Família, va assegurar que aquest compromís suposa per a ella “un repte” en un moment en què “Catalunya està vivint una situació política excepcional”. La nova directora d'Interior, que és batlle del seu poble des del 2009, va ressaltar, a més, que un dels principals reptes en aquest primer moment de mandat serà combatre el risc d'incendis, ja que la primavera ha estat molt seca i hi ha un perill de cinc en una escala de sis.

L'alcaldessa de Palau d'Anglesola substitueix en el càrrec Anna Miranda, d'Unió Democràtica, que va dimitir pel trencament de la federació de CiU i la renúncia del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, en aquest càrrec. Segons va exposar ahir Miranda, aquesta decisió és el que li va semblar “més coherent” quan el govern es va dividir i Espadaler va dimitir. Miranda, que va assumir aquest càrrec el febrer del 2013, quan va substituir Ramon Solsona, va ser la primera dona a tenir aquesta funció.

Messeguer va emfatitzar que al Departament d'Interior de Lleida “la feina s'havia fet bé” i va subratllar que la dimissió de Miranda va ser per una qüestió política.

El delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, va dir que el relleu entre les dues directores s'ha produït amb “absoluta normalitat” i que es recupera el model anterior a Miranda, ja que hi haurà un director per a Ponent i un per a l'Alt Pirineu.

LES FRASES

Un nou repte en un moment en què Catalunya està vivint una situació política excepcional
La dimissió de Miranda va ser produïda per una qüestió política, ja que la feina es va fer bé
Montserrat Messeguer
directora d'interior de ponent

Un tècnic d'Interior per a l'Alt Pirineu

Josep Palau ha estat designat director d'Interior de l'Alt Pirineu. Palau, que està llicenciat tant en ciències del treball com en administració pública, els últims cinc anys ha estat cap del Servei d'Administració de la Regió Policial del Pirineu Occidental, a la Seu d'Urgell. En aquest càrrec havia de fer tasques, bàsicament, de gestió i control dels recursos humans, materials i econòmics d'aquest departament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona