Administracions

Sant Cugat recuperarà el teatre de la centenària Unió

El nou edifici tindrà una sala per a 400 persones assegudes i 900 dretes

Les obres, que suposaran una inversió d'uns tres milions d'euros, s'iniciaran l'estiu vinent i duraran dos anys

Nou pas endavant perquè la rehabilitació de l'edifici de l'entitat centenària La Societat Coral Unió Santcugatenca sigui realitat. La Unió fa la força és el nom de la proposta del despatx d'arquitectes barceloní Dilmé Fabré Torras i Associats que ha guanyat el concurs per recuperar un espai clau per donar vida al centre i ampliar la xarxa d'equipaments culturals del municipi vallesà. L'avantprojecte preveu un teatre amb capacitat per a 400 persones assegudes i 900 dretes i la recuperació del pati interior com a eix central del nou edifici. Es preveu que les obres, que inicialment estan valorades en uns tres milions d'euros, comencin l'estiu de l'any que ve i que s'allarguin durant dos anys.

“Un projecte de ciutat il·lusionant per continuar sent un referent cultural.” Així defineix l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, la proposta per rehabilitar un espai que durant dècades va ser el motor cultural de la ciutat però que, a partir dels noranta, va anar a menys a causa de la descentralització de les activitats culturals i la davallada d'ingressos, la qual cosa va derivar en problemes de gestió i econòmics. Un conveni signat amb l'Ajuntament de Sant Cugat a finals del 2013 va donar un primer respir a l'entitat, que, tot i les dificultats econòmiques, ha mantingut un important activitat en la promoció de la cultura popular catalana. El consistori i l'entitat ja han posat les bases del consorci públic i privat que gestionarà l'espai i que en permetrà la rehabilitació. En els sis mesos vinents es redactarà i es presentarà el projecte definitiu de la reforma de l'edifici de 2.929 metres quadrats repartits en un subterrani i tres plantes, una mes de la que té actualment.

LA FRASE

La recuperació de l'edifici és un projecte de ciutat il·lusionant per continuar sent un referent cultural
Mercè Conesa
alcaldessa de sant cugat

Espais polivalents i un pati interior

Sandra Párez

La proposta presentada col·loca el pati interior de la primera planta com l'eix des d'on es podrà accedir al bar, al vestíbul i al teatre. A la nova sala teatral l'escenari i la platea estaran al mateix nivell i, a més, hi haurà grades retràctils perquè es puguin fer activitats a peu dret. La Sala Anselm Clavé tindrà llum natural i les diferents seccions de la Unió se situaran al segon i tercer pis en diferents sales. El nou edifici tindrà mesures per a la recuperació de l'aigua, l'estalvi energètic i les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia