Administracions

Figueres crea el càrrec de director de Serveis Urbans

El govern recorre a ERC i un regidor del PP per aprovar-ho

Compromís, C's i el PP demanen més informació sobre l'escorcoll de la Guàrdia Civil pel cas Teyco

El govern municipal de Figueres (CiU i el PSC) va aprovar ahir convocar un concurs per nomenar un alt directiu que s'encarregarà de Serveis Urbans. I ho va fer amb el suport dels regidors d'ERC i del regidor del PP Diego Borrego, que va tornar a votar de manera diferent que la portaveu del seu grup, Maria Àngels Olmedo. La resta de grups (Compromís, la CUP i C's) hi van votar en contra perquè no comparteixen amb el govern el model que combina les dedicacions i sous de regidors del govern amb el model gerencial. ERC va explicar que hi votava a favor perquè calen especialistes als departaments tècnics.

El govern parla de la necessitat d'una reordenació de l'àrea de Serveis Urbans i per això va anunciar la creació del futur Institut Municipal de Qualitat Urbana, amb el nou directiu al capdavant. El nou institut assumirà les funcions participatives de l'actual consell Figueres, Ciutat dels Detalls, que va quedar dissolt ahir. Segons l'alcaldessa, Marta Felip, es tracta de “dotar de més eficàcia la prestació i la gestió d'aquells serveis que la ciutadania exigeix: l'enllumenat públic, la recollida dels residus, la neteja de carrers, així com la gestió dels espais verds o la gestió de l'aigua, entre d'altres”. Felip també va recordar que cal planificar el futur d'aquests serveis tenint en compte que el contracte de l'empresa mixta Ecoserveis s'extingeix el setembre del 2016.

A més, ahir en el ple una part de l'oposició va demanar més informació sobre l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer el 28 d'agost passat en relació amb el cas Teyco, de presumpte finançament il·legal. En concret, Compromís va demanar que els mantinguessin informats a mesura que arribi informació, i C's i el PP van lamentar que l'alcaldessa no els hagués trucat. Felip va respondre que no té més informació que la d'aquell dia. L'alcaldessa va voler aclarir que no va ser un escorcoll, sinó que els agents de la Guàrdia Civil van demanar per un sol expedient, el de la construcció de la piscina descoberta. La policia es va endur els documents originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona