Administracions

La PSU i la UGT acusen el govern badaloní de trencar la unitat dels sindicats

Lamenten també com està gestionant l'executiu d'esquerres el deute de 900.000 euros que l'Ajuntament té amb els treballadors

Dos de les cinc seccions sindicals que tenen representació a l'Ajuntament de Badalona, la Plataforma Sindical Unitària (la més nombrosa) i la UGT (la més antiga), van convocar ahir una roda de premsa conjunta per denunciar el seu alt nivell de desacord amb la forma de procedir del govern local (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA). Les crítiques, focalitzades sobretot en el tinent d'alcalde de l'àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez, van en dues direccions.

D'una banda, els dos sindicats lamenten que el govern no hagi trobat una fórmula per abonar els 900.000 euros d'una paga de productivitat que l'Ajuntament déu als treballadors. “És d'una absoluta irresponsabilitat anunciar que ens abonaran aquest retard i, només uns dies després, comunicar-nos que no serà possible”, va afirmar el representant de la PSU, Pedro López. “La bona gestió ha brillat per la seva absència”, va afegir la representant de la UGT, Carmen Lucena. Tots dos sindicats asseguren que es poden trobar fórmules per fer efectiu el pagament. Jose Téllez, per la seva banda, reitera que abonar aquesta paga provocaria que l'Ajuntament incomplís la llei d'estabilitat pressupostària i anuncia que el ple d'avui aprovarà avançar uns mesos el pagament del 26% de la paga de Nadal que es va suprimir el 2012.

Divisió sindical

L'altre aspecte que la PSU i la UGT retreuen al govern municipal afecta el tracte de les diferents seccions sindicals. Tant la plataforma com la UGT lamenten que Jose Téllez mantingués la setmana passada una trobada amb la junta de personal i el comitè d'empresa, on només hi ha CCOO, l'SFP i Catac. I que en aquesta reunió, segons apunten, “es negociessin elements que afecten tota la plantilla”.

Des de la PSU, Pedro López manté que el sindicat que representa se sent “arraconat i apartat pel govern de Badalona” , al qual acusa d'”afavorir la divisió sindical” així com de “crear un escenari de bons i dolents”. Carmen Lucena, per la seva banda, critica que l'executiu “vulgui crear un escenari d'enfrontament”. Tots ddos sindicats lamenten que un govern d'esquerres “aposti pel trencament sindical”.

En relació a aquestes crítiques, el tinent d'alcalde Jose Téllez recorda que tant el comitè d'empresa com la junta de personal “són òrgans elegits de forma democràtica pels treballadors” i que, en funció d'això, “no ens podem negar a rebre'ls”. Afegeix que l'absència de la PSU i la UGT en aquests òrgans “respon a divergències entre tots ells” i subratlla que els acords es prenen en el marc de les taules de negociació, “on hi ha tots els sindicats”.

La PSU i la UGT han convocat aquest migdia una assemblea de treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia