Administracions

Notifiquen als figuerencs el cost de la revisió cadastral

Els veïns afectats per l'actualització de l'Estat han de pagar més per l'IBI dels últims quatre anys

Han rebut una carta amb el calendari de pagament

Les 2.000 famílies a què l'Estat va aplicar una actualització del cadastre a Figueres acaben de rebre una carta en què se'ls notifica que han de pagar més per l'impost de béns immobles (IBI) dels últims quatre anys i el calendari de pagament. En concret, la carta certificada diu que és una liquidació de complementaris sobre l'IBI. Això ha creat cert rebombori a la ciutat, ja que a moltes d'aquestes famílies l'impost se'ls ha disparat. És el cas, per exemple, d'un veí que té un pis d'uns 100 m² molt cèntric, que passa de pagar 292 euros d'IBI a pagar-ne 673. Això vol dir que ara haurà de pagar 381 euros que deu, segons el càlcul estatal, de l'IBI del 2012, el 2013, el 2014 i el 2015. En total, doncs, més de 1.500 euros.

El que ha fet l'Ajuntament de Figueres és dividir aquest pagament també en quatre anys i, per exemple, l'any que ve, un veí afectat pagarà l'IBI de l'any 2016 més la puja del 2012. I així durant quatre anys. Això implica uns rebuts disparats que estan indignant els afectats. Des de l'Ajuntament volen deixar clar que aquesta regularització l'està fent l'Estat i que el consistori no té cap dada sobre aquesta qüestió. Tot i això, sí que l'IBI recaptat anirà a les arques municipals i, de fet, ja es va fer una previsió a principis d'any d'un increment d'ingressos d'1,4 milions per aquesta revisió cadastral.

Aquesta revisió del cadastre que ha tirat endavant l'Estat en molts municipis és com una amnistia per obres que s'han fet a casa antigament i que no s'han declarat al cadastre. Ara, el govern espanyol “perdona” els anys anteriors però sí que fa pagar la puja que considera que s'havia d'haver fet a l'IBI des del 2012. De fet, als veïns afectats ja se'ls va notificar aquesta revisió del cadastre a principis d'any i van poder presentar al·legacions, però ara han rebut la notificació dels pagaments que els corresponen a partir de gener del 2016.

LA XIFRA

2.000
famílies
estan afectades per l'actualització del cadastre promoguda per l'Estat a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia