Administracions

Pla per mitigar la pobresa energètica en llars a Torroella

El consistori avalua l'eficiència dels habitatges i hàbits de 24 famílies amb pocs recursos

Els proposaran accions d'estalvi

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha engegat un pla pilot per ajudar famílies amb ingressos baixos i risc o situació de pobresa energètica. L'objectiu és fer-los costat i assessorar-les perquè puguin reduir el cost de la factura de llum, gas i aigua, mitjançant l'adopció de mesures destinades a optimitzar consums i fer més eficients els seus habitatges. En una primera fase s'hi acolliran 24 famílies: 12 abans d'acabar l'any i 12 més durant el primer trimestre del 2016. Totes han estat escollides tenint en compte els seus recursos i el risc d'exclusió.

El procediment començarà amb les avaluacions energètiques dels domicilis, per determinar com es generen els consums i quines mesures d'estalvi es poden aplicar, renovant bombetes, les fonts d'energia o els aïllaments, un dels aspectes que més influeixen en un increment innecessari de la factura.

El projecte es promou transversalment des de les àrees de Medi Ambient, Salut i d'Acció Social, i s'emmarca en la línia de treball de Taula Local de Coordinació pel Dret a l'Habitatge i contra la Pobresa Energètica, constituïda l'estiu del 2014.Es calcula que un 13% de les llars pateixen pobresa energètica a Catalunya, amb un 5% d'impagaments de mitjana. La regidora d'Urbanisme, Medi Ambient i Salut, Sandra Bartomeus, diu que, a banda, l'estalvi permet reduir l'emissió de CO2 a l'atmosfera.

LA XIFRA

24
famílies
de Torroella participen en el pla pilot contra la pobresa energètica, fins al març de l'any vinent.

Reduir potència: solució efectiva

També s'oferiran consells sobre bones pràctiques energètiques i es proposaran ajustos en la contractació dels serveis de subministrament, com ara la potència elèctrica, que representa un percentatge elevat de la factura i molt sovint està per sobre de les necessitats reals de les famílies. Fonts del consistori destaquen que el sector energètic estatal és poc transparent amb el consumidor, poc diversificat i amb poques empreses que controlen la major part del mercat i el preu de l'energia que es genera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona