Administracions

Sabadell recuperarà la gestió de la zona blava després d'aquest estiu

Al març finalitzarà la pròrroga amb l'empresa que la porta i es farà un darrer contracte de sis mesos, prorrogable a tres més

S'estudia municipalitzar la grua

L'Ajuntament de Sabadell ha decidit tirar endavant la municipalització de la zona blava. “Comptem que s'internalitzarà el servei d'aquí a sis o nou mesos”, explica el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero. Ara per ara, el servei el gestiona una empresa que pertany al Grup Àgora, però el contracte, prorrogat a final de l'any passat, finalitzarà el 31 de març. El consistori ha optat per obrir un procés de licitació perquè una firma externa s'encarregui de la zona blava sis mesos més, amb l'opció de tres mesos més de pròrroga, i que sigui després de l'estiu quan la gestió passi a ser municipal. La decisió arriba després de fer diferents informes previs que han estat favorables a la municipalització i en el moment en què el consistori estudia amb detall elements concrets, com ara com s'integraran els treballadors al consistori, com ha de ser el servei i quines inversions es requeriran en maquinària. “Per a l'Ajuntament no serà cap sacrifici, sinó al contrari, una injecció de diners”, hi afegeix Guerrero, sense concretar en xifres l'operació, ja que, segons va explicar, dependrà de diferents elements, com, per exemple, l'impacte que té en el pressupost tenir nous treballadors a la plantilla o el nou model de mobilitat que s'articuli a la ciutat. Des del consistori, dirigit per un quadripartit format per ERC, la Crida, Unitat pel Canvi i Guanyem, es treballa en un nou pla de mobilitat que ha de definir, segons Guerrero, elements com si es vol més zona blava en superfície o eliminar-la o traslladar-la a altres espais de la ciutat. “La gestió directa ens permetrà que el benefici econòmic no sigui un factor determinant i que es pugui pensar en clau de ciutat”, diu el regidor.

Sabadell segueix les passes d'altres municipis, com ara Sant Cugat, que han decidit en els darrers mesos municipalitzar la zona blava. De fet, hi ha diferents ciutats del Vallès Occidental, com Ripollet, Cerdanyola i Montcada, que, amb el canvi de govern, han obert la porta a estudiar la recuperació de la gestió de l'aigua o el servei de neteja d'instal·lacions municipals. Sabadell té sobre la taula la municipalització del servei de la grua.

LA FRASE

Per a l'Ajuntament la gestió directa no serà cap sacrifici, sinó al contrari, una injecció econòmica
Xavier Guerrero
Regidor d'espai públic

LA XIFRA

9
mesos
es preveu que passaran, com a màxim, abans que la gestió del servei de zona blava sigui municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona