Administracions

Els locals d'oci tancats vuit mesos a Platja d'Aro duen consistori i veïns al jutjat

L'Ajuntament no respon a la reclamació de responsabilitat patrimonial que la UAB havia xifrat en 750.000 euros

Els empresaris presenten un contenciós

Els tres locals d'oci nocturn de Platja d'Aro –Gib's, Little Gib's i 900– que van romandre clausurats 248 dies, per una ordre judicial que els exigia un seguit de reformes que ja havien implementat, van presentar ahir un recurs contenciós administratiu als jutjats de Girona contra el consistori de Castell-Platja d'Aro. Els empresaris fa un any que van reclamar una indemnització de 750.000 euros en concepte de responsabilitat patrimonial, a través d'una demanda administrativa presentada contra el consistori i la comunitat de veïns que els havia denunciat, però després d'un any es queixen que l'Ajuntament no ha resolt la seva petició.

Ara esperen que la justícia ordinària els reconegui el perjudici i el dret a la compensació pels vuit mesos –amb la temporada d'estiu pel mig– que no van poder obrir al públic. Els danys econòmics (emergents, morals i pel lucre cessant) els han valorats experts de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Els serveis jurídics de la Fecasarm, que defensen els empresaris, centraran la reclamació en tres circumstàncies: els locals es troben en una localitat turística de primer ordre i van estar tancats tot l'estiu; l'afectació a unes marques d'oci consolidades,–dos dels locals sumaven prop de 60 anys d'experiència– i el temps que va durar el tancament, ja que no és el mateix un tancament ocasional d'un cap de setmana que la clausura durant 8 mesos.

Els empresaris es van queixar que el consistori, que no havia comunicat al jutjat que els locals havien fet reformes després de la primera sentència de clausura –el 2009–, no assumís aquest fet quan hi va haver la segona ordre d'execució de sentència –el 2013–. Fonts del govern municipal avancen que respectaran el desenllaç del contenciós, ja que creuen que així la valoració econòmica la fixarà un tercer.

LA XIFRA

750.000
euros
reclamen els amos dels establiments al consistori i els veïns demandants pels 248 dies de clausura forçosa.

LA DATA

04.06.13
el jutjat
va decretar la segona ordre de precinte contra els tres locals del carrer Església de Platja d'Aro.

Una demanda pionera a l'Estat espanyol

És el primer cop a l'Estat que locals d'oci nocturn reclamen a un Ajuntament i els veïns denunciants per danys i perjudicis arran d'un tancament que consideren “injust”. Els serveis jurídics de la Fecasarm, que representen els demandants, destaquen la llarga llista de locals tancats injustament que han hagut d'abaixar la persiana sense defensar-se. Els jutges no solen decidir contra els veïns i sovint els amos han llançat la tovallola per la impossibilitat de mantenir els locals clausurats abans d'arribar al jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia