Administracions

Comptes de nou encotillats per a Torredembarra

La reorganització de l'Ajuntament i el pla de sanejament marquen el pressupost

La piscina serà la principal inversió, en espera que el Ministeri d'Hisenda retorni 1,6 milions de l'IVA del 2010

L'Ajuntament de Torredembarra continuarà aquest any condicionat pel pla de sanejament econòmic i els problemes derivats de la gestió en mandats anteriors de l'exalcalde Daniel Masagué (CiU), ara implicat en un cas de presumpta corrupció. “Estem de nou davant d'uns comptes encotillats en què tenim poc marge de maniobra, i treballem per sanejar i gestionar millor l'Ajuntament”, va assegurar ahir l'alcalde, Eduard Rovira (ERC).

Tot i això, el pressupost per aquest any, que està previst que s'aprovi en el ple de dijous que ve, té oberta la porta a un baló d'oxigen: els 1,3 milions (més 300.000 euros d'interessos) que el Ministeri d'Hisenda ha de retornar al consistori, corresponents a l'IVA del 2010, segons una sentència ferma. “Si arriben, discutirem quin destí els donem, i es podria obrir la porta a un procés participatiu”, un marge que, segons l'alcalde, no hi ha amb els recursos ara disponibles.

Amb uns comptes que pugen a 23,4 milions d'euros, les inversions, en espera que arribin aquests ingressos extraordinaris, es limitaran a uns 600.000 euros, dels quals 500.000 està previst que es financin a partir d'un crèdit. Després que l'any passat el consistori hagués de demanar un crèdit de 2 milions per retornar una subvenció de l'ICO per no haver executat les obres vinculades, aquest any esperen mantenir l'endeutament estable en un 89% dels ingressos ordinaris, tal com marca el pla de sanejament.

Entre les principals accions hi ha la finalització de les obres de la piscina municipal, que el govern de Masagué va deixar a mitges i que obrirà a l'estiu després d'una injecció final de 129.500 euros. També es posarà en marxa el projecte per reconvertir en una via urbana l'antiga N-340, en què es calcula gastar 765.000 euros, subvencionats pel Ministeri de Foment; aquest exercici, però, es limitarà a una execució de 82.000 euros per construir una rotonda i elaborar el projecte definitiu.

Una empresa analitzarà el personal

Torredembarra continua fent feines de regularització i actualització de departaments i contractes caducats que el consistori va heretar de la gestió de Masagué. “Ens agradaria acabar enguany, però ens hem trobat molts entrebancs”, va reconèixer l'alcalde, que hi va afegir que la imputació de treballadors com ara la cap de contractació afecta el procés. L'Ajuntament contractarà una empresa per tal d'analitzar com s'ha de reorganitzar el personal i quina despesa li correspon destinar-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia