Administracions

Front comú dels sindicats per exigir diàleg i millores al govern de Badalona

Els cinc sindicats de l'Ajuntament estudien traslladar a l'Oficina Antifrau el nomenament de tres càrrecs directius

Avui es troben amb l'alcaldessa

Feia molts anys que tots els sindicats de l'Ajuntament de Badalona no mostraven una imatge d'unitat com la que ahir es va escenificar a les portes de l'edifici d'oficines municipals El Viver. Els representants de la Plataforma Sindical Unitària, CCOO, la UGT, el Sindicat de Funcionaris de Policia i Catac van protagonitzar un front comú per denunciar la falta de diàleg amb el govern local (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV). Una queixa que es concreta, entre altres, en “la inexistència d'una negociació col·lectiva i en la manca d'iniciatives per resoldre el deteriorament dels serveis públics, on falta personal”. Segons van explicar, des del 2008 s'han perdut uns dos-cents empleats.

Els sindicats també reclamen millores salarials –“no volem que se'ns apugi el sou sinó recuperar els diners que ens han tret els darrers anys i que se'ns han promès”, van aclarir– i que s'engeguin els processos de promoció interna. Els representants sindicals consideren que les mancances que té la plantilla són fruit també de l'acció d'anteriors governs, però subratllen que és a l'executiu actual “a qui pertoca buscar solucions”. Per això reclamen responsabilitats polítiques, una demanda que es tradueix, de moment, en el relleu de les persones que s'encarreguen de negociar amb les cinc organitzacions. Aquest matí tindran una trobada amb l'alcaldessa, Dolors Sabater, la primera del mandat, segons els sindicats. D'altra banda, les cinc organitzacions van denunciar els procediments portats a terme pel govern d'esquerres per nomenar tres càrrecs directius i estudien si s'ha comès alguna irregularitat ja que consideren que “la convocatòria de les places només va servir per nomenar-los a dit”. Ja estudien els expedients i no descarten elevar-los a l'Oficina Antifrau.

Des del govern municipal, el regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez, defensa que les diferents parts estan “en fase de negociació” i detalla que s'estan buscant alternatives que obeeixin la llei i que permetin millorar els salaris, sobretot del personal que està per sota de la mitjana de l'àrea metropolitana. Respecte a la contractació de personal, diu que el govern comparteix la queixa dels sindicats i recorda que, fins ara, era la llei la que impedia contractar. “Aquest any ja hem previst reemplaçar les 21 jubilacions previstes”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona