Administracions

Les zones d'esbarjo copen el pressupost participat a Lloret

De les 250 propostes inicials plantejades en les reunions de veïns, divendres i dissabte vinents se'n porten 37 a votació

Poden votar 32.159 veïns majors de 16 anys i l'escrutini serà públic, el dia 17

Un total de 32.159 veïns de Lloret estan cridats a votar divendres i dissabte vinents, en els primers pressupostos participats que promou l'Ajuntament. El pressupost total és de 500.000 euros, que s'han distribuït en diferents zones. Un cop definides les quantitats per a cada zona i després de les assemblees de veïns, les propostes que es volen dur a terme es portaran a votació, tot i que en algunes zones. La majoria de les propostes que han fet els veïns estan relacionades amb els parcs infantils i esportius i amb l'endreça de carrers i espais públics. Així, una vintena dels projectes presentats fan referència a pistes esportives i al seu condicionament, parcs infantils (alguns per fer-los de nou i d'altres per adaptar-los) i espais per fer gimnàstica per a la gent gran i per passejar els gossos. Els veïns també es mostren interessats que els carrers es vegin endreçats, que els contenidors no siguin a la vista (fer-hi mampares) i que hi hagi més papereres i bancs.

El dia de la votació s'haurà d'anar a l'ajuntament o al centre cívic del Rieral i presentar-hi el DNI. L'escrutini, segons va acordar el consell veïnal, que impulsa i fa el seguiment del procés, es farà públicament dimarts 17 de maig a les 6 al centre cívic del Rieral. Les propostes que es porten a votació no són totes les que s'han traslladat a les assemblees, sinó que s'ha hagut de fer una garbellada, tenint en compte dos condicionants molt clars: el pressupost assignat a la zona i que la proposta fos jurídicament i urbanísticament possible. S'ha donat el cas de propostes que no es podien fer perquè eren competència de la Generalitat o altres institucions, i d'altres que superaven el pressupost assignat, o hi havia altres limitacions, com ara que requerien que es contractés personal, cosa que està limitada per la llei d'hisendes locals. Alguns exemples de propostes que no podia assumir l'Ajuntament són un carril bici des de les Alegries fins a l'entrada del túnel Monturiol, ja que seria competència de la Generalitat, o fer carrils d'incorporació a l'encreuament de la carretera de Tossa amb Canyelles, que tindria un import molt superior a la quantitat assignada a la zona (uns 300.000 euros), segons va explicar la tècnica de participació ciutadana de l'Ajuntament, Fina Vieta.

En canvi, també s'ha donat el cas de propostes plantejades a les assemblees que l'Ajuntament ha decidit que pot executar directament sense haver de portar-les a votació, com ara fer un inventari dels rètols comercials en desús del nucli antic perquè després es puguin treure.

El nucli antic, molt viu

La participació ha estat desigual a les diferents zones –totes les propostes es poden consultar al web de l'Ajuntament acompanyades de l'informe tècnic corresponent–, i una de les zones que ha generat més idees és el nucli antic, on, fins i tot, s'ha incorporat a una de les propostes un document annex d'accions elaborat per dues veïnes, que recull diferents accions que es poden dur a terme per a la recuperació comercial, cultural i turística de l'eix plaça París i els carrers del Carme, Miquel Ferrer i Rector Coch. Aquesta proposta inclou la possibilitat que es permetin intervencions artístiques en diferents carrers, com a element decoratiu i d'atractiu turístic i de revitalització de l'espai.

LA XIFRA

37
propostes
es portaran a votació divendres i dissabte en els pressupostos participats de Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona