Administracions

ADMINISTRACIONS

Pla a Santa Cristina davant l'ocupació d'habitatges buits

El ple aprova un protocol per tutelar casos amb ocupants que tinguin menors a càrrec

Volen posar setge al fenomen

El ple de Santa Cristina d'Aro va aprovar dilluns, per unanimitat, el protocol local davant l'ocupació il·legal d'habitatges, un fenomen que s'ha anat incrementant en els darrers mesos i que ja afecta 22 propietats del municipi. La regidora d'Acció Social, la republicana Lourdes Fuentes, va explicar que volen “posar fil a l'agulla” per fer front al problema, i han assegut a la mateixa taula els Serveis Socials de l'Ajuntament, els cossos de seguretat –Mossos i la policia local– i les companyies de subministraments per fer un seguiment especial dels casos en què hi hagi menors residint a la finca ocupada. En aquestes situacions, un nombre petit que l'alcalde, Xavier Sala, xifra actualment en només tres dels 22 immobles ocupats, els Serveis Socials faran de mitjancers amb els inquilins i la propietat dels immobles per intentar regularitzar el cas. A banda del seguiment, “les empreses subministradores de serveis bàsics, com ara l'aigua i l'electricitat, poden sol·licitar la col·laboració de la policia local per realitzar inspeccions als habitatges ocupats”, sobretot per garantir la seguretat de les instal·lacions tant per als residents com per a la resta de veïns en blocs plurifamiliars.

Posar setge al fenomen

Entre l'oposició, el regidor d'Emprenedors, Julio Rico, va aplaudir el document “per evitar l'efecte crida”, i l'alcalde va agrair la bona predisposició de tots els grups. Sala destaca que 21 dels 22 immobles ocupats pertanyen a entitats financeres, però tenen constància que n'hi ha algunes desenes més de buits i volen coordinar-se per evitar l'acció de màfies organitzades que faciliten les ocupacions a canvi d'un pagament inicial o fins i tot lloguers tous fraudulents.

LA XIFRA

22
habitatges
ocupats té comptabilitzats l'Ajuntament de Santa Cristina. Només en tres hi resideixen menors d'edat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia