Administracions

ADMINISTRACIONS

El govern comprarà per 4,9 milions l'edifici H2O del parc científic de la UdG

La Generalitat ha compromès aquests diners que han de servir per eixugar part del deute que el parc té amb l'Estat

L'adquisició la farà la Fundació ICRA

El govern de la Generalitat s'ha compromès amb el Parc Científic i Tecnològic(PCiT) de la Universitat de Girona (UdG) a comprar per un import de 4,9 milions d'euros una part de l'edifici H2O, on hi ha l'ICRA (Institut Català de Recerca de l'Aigua). En concret, la part que es comprarà és el 64,4% de l'edifici que és propietat del PCiT, per un import equivalent al de la taxació que consta en l'informe definitiu de l'administració concursal.

La direcció general de Recerca de la Generalitat va comunicar el compromís ahir mateix al president del patronat, que és el rector de la UdG, Sergi Bonet. L'objectiu de la compra és facilitar que el conveni de creditors del Parc Científic i Tecnològic de Girona pugui tirar endavant. La compra es farà efectiva en el cas que el conveni de creditors, dins el procediment concursal en el qual està immers el parc, es concreti.

El govern català respon així a l'ultimàtum de l'Estat perquè s'impliqui en la disminució del deute amb l'Estat que arrossega, i que gairebé arriba als 28 milions d'euros. Bonet va anar a principis de mes amb el president de la Diputació, Pere Vila; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la directora del parc, Anna Albar, per expressar al Ministeri d'Economia la voluntat d'aportar conjuntament 11,6 milions per rebaixar el deute. El govern estatal, però, va reclamar que la Generalitat –que no és patrona del parc– aportés els 16,3 milions d'euros restants.

En el claustre de la Universitat, celebrat a mitjan juny, el rector ja va informar que la Generalitat aportaria cinc milions, que no és la xifra reclamada per l'Estat, però que s'espera que serveixi per desencallar un acord amb el ministeri.

Des del govern, s'afirma que a través de la compra de l'edifici H2O arribaran aquests cinc milions d'euros “per sentit de país” i per afavorir que el parc continuï amb el seu paper d'espai de generació de talent, d'entorn de suport a la recerca, el desenvolupament i la innovació.

L'adquisició la farà la fundació ICRA, dins els òrgans de govern de la qual la Generalitat és majoritària.

LES XIFRES

27,6
milions
d'euros és el deute acumulat que té el Parc Científic i Tecnològic (PCiT) amb l'Estat.
64,4
per cent
de l'edifici H2O és la part que la Generalitat s'ha compromès a comprar a través de la Fundació ICRA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia