Administracions

Dos exalcaldes de Sant Feliu Sasserra, jutjats a l'Audiència

Joan Tarrés i Andreu Riba s'enfronten a deu anys d'inhabilitació

Els exalcaldes de Sant Feliu Sasserra, Joan Tarrés (CiU, 1991-1999) i Andreu Riba (ERC, 1999-2011), s'enfronten a deu anys d'inhabilitació per haver permès les molèsties de soroll que va provocar l'empresa Sanfeplast a un grup de veïns entre els anys 1996 i 2006. La fiscalia els acusa de dos delictes de prevaricació ambiental i, a més de la inhabilitació, els demana una multa de 6.000 euros a cada un d'ells, i una indemnització conjunta de 5.000 euros per als veïns afectats. El judici, que s'havia de fer la setmana que ve al jutjat penal número 1 de Manresa, s'ha suspès ja que el magistrat ha retornat el cas al jutjat d'instrucció perquè el derivi a l'Audiència de Barcelona, que és la que considera que té la competència per jutjar-lo.

En l'escrit d'acusació pública, el fiscal Antonio Pelegrín acusa l'exalcalde Joan Tarrés d'atorgar la llicència d'obres per construir la nau a la carretera d'Oristà quan els terrenys encara no estaven qualificats com a industrials. A més, Pelegrín hi afegeix que, malgrat que es tracta d'una activitat classificada com a “molesta, insalubre, nociva i perillosa”, es va incomplir de manera “flagrant” l'obligació que la fàbrica se situés a una distància superior a dos quilòmetres de les zones habitades. La nau, en canvi, es va construir “a pocs centenars de metres” d'un grup d'habitatges. El fiscal també retreu a Tarrés que, malgrat ser un dels directius de l'empresa, com a batlle mai va complir l'obligació legal d'abstenir-se en les decisions municipals que afavorien la seva empresa.

A fiscalia, el 2006

Pel que fa a l'exalcalde Andreu Riba, el fiscal considera que en cap moment va comprovar ni exigir a l'empresa que complís les mesures correctores que se li exigien. L'any 2000 un enginyer municipal va considerar necessari aïllar el compressor de l'empresa per reduir els decibels. Els veïns al final van dur el cas a la fiscalia l'any 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona