Administracions

CULTURA

Polèmica per no fer el concert de La Principal de la Bisbal

CiU, a l'oposició, acusa el govern d'ERC, la CUP i ICV-EUiA de “sectarisme”

El regidor de Cultura explica que s'ha fet arran de modificacions del pressupost per dotar altres partides socials

El tradicional i històric concert i ball de festa major de l'orquestra La Principal de la Bisbal, el 15 d'agost, no es farà aquest any, si bé la formació serà present a la capital del Baix Empordà, tot i que amb un altre format –i gratuït– el 18 d'agost. Els motius, segons el govern, són les modificacions de les partides pressupostàries. Una decisió que ha generat una certa discrepàncies dins el mateix govern, d'ERC, la CUP i ICV-EUiA, i ha crispat l'oposició, especialment CiU. L'alcalde, Lluís Sais (ERC), opina que cal reconduir-ho amb vista a la propera edició.

Pel que fa a l'oposició, i especialment CiU, la seva portaveu, Núria Anglada, ho considera directament un acte de “sectarisme polític” i tira un dard a la CUP: “La decisió és estrictament política, afecta una associació organitzadora petita pel que fa a membres, un públic potencial amb qui no compten entre el seu possible electorat i una franja de població determinada a la qual es foragita de la festa sense cap explicació ni participació”. El regidor de Cultura, Carles Puig (CUP), ha explicat que en la confecció dels pressupostos del 2016 es van haver de tenir en compte aspectes com ara el Terracotta Museu, impulsar àrees de Comunicació, Acció Social i Ciutadania i tenir un educador de carrer, entre altres propostes. Tot això els va portar a fer un replantejament que va obligar cada àrea a rebaixar les seves partides. “L'anàlisi que vam fer a Cultura –segons Puig– va ser que la festa major es pagava directament a una empresa pel concert de La Principal de la Bisbal, a diferència de la resta, que són petites subvencions a entitats”, i hi afegia que “es va optar per suprimir els prop de 15.000 euros del concert, si bé la formació tocarà amb un altre format i gratuïtament el 18 d'agost”. Puig afirma que no està en contra del concert i que en cap cas això és per “sectarisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia