Administracions

Municipal

Compte enrere a Palamós per reordenar tot el port

Es desencalla la redacció del pla especial que definirà els usos i redefinirà la zona i els espais

El replantejament de l'activitat pesquera, l'antiga pedrera i fer una segona estació nàutica, sobre la taula

El sector del port de Palamós canviarà, i molt, amb la intenció de convertir-se en un espai que ofereixi capacitat inversora a la població, a més d'integrar-lo totalment i definitivament a la trama urbana. La redacció del pla especial del port, que estava aturat des del 1997, es va desencallar ahir amb la signatura del conveni entre Ports de la Generalitat i Ajuntament.

No només va ser un acte protocol·lari perquè, segons Ricard Font, secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, el compromís és tenir-lo redactat en el termini d'un any. A partir d'aquí, tot bones paraules, en el sentit que es treballarà amb el màxim consens entre els actors. S'obrirà una oficina tècnica durant la redacció, que es mantindrà un cop es desplegui el pla per informar els inversors.

Complexitat

Són molts els actors presents: pescadors –que s'hauran de reordenar–, activitat recreativa, restauració, platja, tràfic de mercaderies, creuers, a més de zones d'aparcaments. Tot això caldrà replantejar-ho, com va deixar clar l'alcalde, Lluís Puig, que va dir que “no s'havia de mirar endarrere, sinó endavant” malgrat la complexitat.

Sobre la taula: conciliar l'activitat pesquera amb els vaixells de creuer –cal més espai per poder ubicar un segon vaixell–; fer una segona estació nàutica o buscar les potencialitats de l'antiga pedrera. Un treball que es vol fer per integrar tot aquest espai, que comença a la zona de l'aparcament de la platja Gran i va fins a la pedrera que hi ha al vial del port, a tocar el Marina Palamós, per convertir-lo en una eina que connecti amb el nucli de Palamós. Això sense oblidar el paisatge.

A més, també cal tenir present que el Club Nàutic Costa Brava, que té intenció de revalidar la concessió, ja ha fet un concurs per al projecte, que ha guanyat Fuses-Viader, però li cal el pla per poder saber què pot fer.

LA FRASE

La façana marítima té un valor paisatgístic que hem de preservar i potenciar de cara al futur de Palamós
Ricard Font
Secretari d'Infraestructures i Mobilitat i president de Ports


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia