Administracions

El ple d'Olot haurà de debatre una taxa per a pisos buits

El regidor d'Olot en Comú diu que la presentarà en el ple d'ordenances

Proposa que sigui de 633 euros

El ple d'Olot haurà de debatre la creació d'una nova taxa per gravar els grans tenidors que tinguin pisos buits a la ciutat. I és que el regidor d'Olot en Comú, Xevi Garcia, ha dit que ho durà en el ple de les ordenances municipals. Entre altres coses, la proposta inclou haver de pagar 633 euros per cada pis que fa més de dos anys que està buit en concepte de pagar la feina dels tècnics municipals per detectar-los, i 286 euros més per cada requeriment que l'Ajuntament els faci arribar demanant-los que es posin al mercat.

Garcia ho ha fet públic en l'últim ple d'Olot arran del debat d'una moció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la Garrotxa en què proposava una sèrie d'accions urgents i coordinades a tot Catalunya pel dret de l'habitatge i els subministraments. Ha tingut el suport d'OeC, la CUP i ERC, però no de l'equip de govern de CiU i el PSC, que, tot i manifestar el seu acord amb el fons i amb moltes de les propostes de la moció, l'han rebutjat perquè hi ha punts que no pot assumir per manca de recursos tècnics o econòmics o humans.

Mireia Tresserras (CUP) ha recordat que hi ha una llei de l'habitatge i contra la pobresa energètica aprovada al Parlament per unanimitat i ha animat a desobeir el Tribunal Constitucional, que n'ha paralitzat alguns aspectes. Així mateix, ha reclamat una llista de persones d'Olot en situació d'exclusió residencial i un cens de persones que demanen lloguer social.

Josep Quintana (ERC) ha remarcat que ha de ser una prioritat el dret a l'habitatge i la lluita contra la pobresa energètica i ha aprofitat per recordar que el pressupost de la Generalitat presentat per Junts pel Sí preveia mesures en aquests àmbits que no es podran aplicar perquè s'ha prorrogat l'actual. “Per molt que coincidim en els objectius, a vegades no en les accions, ni en la manera d'aconseguir-los”, ha dit el regidor de Benestar Social, Josep Berga (CiU). I hi ha afegit: “No estem en condicions de complir els punts de la moció que afecten l'Ajuntament. Nou ja els apliquem, però no podem amb d'altres, com per exemple fer un catàleg de tots els habitatges de la ciutat.”

Externalització dels serveis

El ple ha rebutjat amb els vots de l'equip de govern la proposta de la CUP de no prorrogar cap contracte externalitzat de l'Ajuntament sense haver-hi un estudi previ comparatiu amb el cost amb fons públic, i aspectes com ara els beneficis socials, etc., i de fer una consulta popular per referendar la privatització de serveis bàsics. Núria Fité (CiU) ha argumentat que cada servei que ofereix l'Ajuntament és especialitzat i cal formació específica per prestar-lo. A més, ha remarcat que l'externalització permet tenir més capacitat inversora i limitar l'endeutament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia