Administracions

Barcelona vol més ingressos directes del sector turístic

El govern local avalua introduir nous impostos que gravin l'activitat mentre negocia rebre una major aportació de la taxa catalana

Fins a 13 projectes municipals es finançaran a través d'aquests fons

No hi ha estudi ni expert que no hi coincideixi. El turisme és, ara mateix, un sector clau per a l'economia de Barcelona, ja que representa un 14% del seu PIB en un context, a més, de creixement sostingut. L'Ajuntament de la capital catalana vol aprofitar aquesta vitalitat per intentar obtenir més recursos directes de l'activitat per invertir-los, principalment, als barris i zones més concorreguts.

I d'on es pensen aconseguir aquests diners? El tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, va explicar ahir que han encarregat un estudi per escatir si hi ha marge per implantar noves taxes que gravin el turisme.

En el dia d'avui, però, no hi ha cap proposta ferma sobre la taula, més enllà de la que va llançar al seu dia la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, d'introduir un tribut que repercuteixi en els visitants que no pernocten a la capital, com ara els creueristes.

La via, però, que ara mateix el consistori té més a mà per aconseguir ingressos és la de la taxa turística de la Generalitat. Actualment l'administració local rep un 33% del que recapta amb el tribut a la ciutat. L'any passat va rebre 7,5 milions d'euros, als quals se n'hi van acabar sumant dos més de manera extraordinària. La voluntat del govern municipal és rebre el 100% de la taxa, una reclamació històrica que va ser plantejada durant la reunió de la comissió bilateral Ajuntament-Generalitat que es va fer el 6 de juliol passat. En una trobada que el mateix Collboni va tenir dimarts amb el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, es va tornar a tractar aquest tema. L'executiu de Puigdemont no és partidari de cedir tota la taxa a l'Ajuntament, però no es descarta una solució a mig camí. Hi ha marge per a l'acord.

El segon tinent d'alcalde va presentar ahir un paquet de 13 projectes que seran finançats gràcies als diners rebuts de la participació actual en el tribut. Sumen prop de 900.000 euros i hi ha una mica de tot, des de millores en la megafonia de les platges fins a senyalitzacions de punts turístics de Nou Barris o subvencions a festivals d'art.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona