Administracions

Municipal

Lloret comptarà els vianants l'estiu vinent

Posarà comptadors en vies turístiques per tenir més dades per valorar la temporada

L'Ajuntament de Lloret de Mar instal·larà comptadors de vianants abans de l'estiu de l'any vinent per tenir més dades sobre el flux de turistes a la població. Aquesta eina serà una més de les mesures que té intenció d'aplicar l'Ajuntament per conèixer l'impacte dels diferents esdeveniments que s'organitzen a Lloret i tenir dades més fiables per valorar la temporada turística. Una de les mesures que ja s'estan portant a terme és el recompte de vehicles que entren a Lloret de Mar, gràcies a les càmeres de videovigilància que hi ha instal·lades.

“Ara no tenim mesuradors, no hi ha un mètode empíric per demostrar com van les temporades, qui té un negoci sap si li ha anat bé o no, però és difícil valorar una destinació turística globalment”, va explicar ahir l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat. Els comptadors de persones s'instal·laran en zones concorregudes, entre les quals el carrer Sant Pere, que és la principal via comercial de Lloret, el passeig i alguna altra zona que encara està per decidir. “El primer any no tindrem un històric, però a partir del segon i el tercer any sí que podrem dir si hi ha hagut més flux o no”, explica l'alcalde. Aquesta és només una de les mesures que vol aplicar l'Ajuntament per tenir més dades sobre el turisme al municipi. També ha recopilat dades sobre l'impacte que tenen diferents esdeveniments que s'organitzen a Lloret (entre els quals el Fòrum Excel·lència, el Global Basket i la Fira d'Indians) mitjançant un estudi encarregat a una empresa. Es donaran a conèixer quan acabi la temporada. “Quantes més dades recopilem més fàcil serà prendre decisions en la bona línia”, va afegir-hi l'alcalde.

Dulsat també va recordar que fa uns anys que hi ha un acord amb l'Institut d'Estadística, que aporta dades quantitatives (com és estrictament la del recompte de vianants) i qualitatives. Pel que fa el registre de vehicles, entre el maig i la primera quinzena d'agost les càmeres van registrar 5.391.826 desplaçaments; d'aquests, 2.975.365 van entrar o sortir via Blanes i 2.416.461, via Vidreres. Aquest sistema de videovigilància ajuda, a més, en la prevenció i persecució de delictes i a planificar les actuacions en matèria de trànsit i seguretat local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona