Administracions

municipal

El jutjat suspèn la consulta del port de Tossa a petició de l'Estat

L'Ajuntament treballa “a tot gas” per presentar un recurs que permeti el procés participatiu diumenge

Segons el jutjat, hauria d'haver demanat permís a l'Estat

L'Ajuntament de Tossa ha suspès la consulta sobre el port, prevista per diumenge, a instàncies del Jutjat Contenciós número 2 de Girona. El jutjat va comunicar divendres a l'Ajuntament, via fax, la suspensió cautelar de la consulta a petició de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que va presentar un recurs contra l'acord de ple i el decret d'alcaldia que autoritzaven la consulta. En el recurs es considera que la convocatòria de la consulta és de caràcter general i que, per tant, es basa en un dels preceptes de la llei de consultes que va tombar el Tribunal Constitucional. Caldria –segons el jutjat– que l'Ajuntament hagués demanat autorització a l'Estat per preguntar als ciutadans si volen canviar el planejament urbanístic per fer un port, un hotel i quatre xalets de luxe, mentre que l'Ajuntament considera que la llei catalana de consultes, en la part no declarada inconstitucional, permet la convocatòria.

L'alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida) es va mostrar ahir perplexa per la suspensió, perquè, segons va dir, la consulta s'ha tramitat seguint el mateix procediment que les que s'han fet a Tortosa, Olot i Salt, entre altres municipis catalans. Malgrat la seva sorpresa i que no hi està d'acord, Saladich va dir que acataran l'ordre judicial, i la consulta ja està suspesa. L'Ajuntament tenia tres dies per presentar recurs, i Saladich va explicar ahir que els serveis jurídics treballen “a tot gas” per enllestir-ho aviat i poder aixecar la suspensió abans del cap de setmana.

“Vam demanar la consulta a la Generalitat el 9 de setembre, i fins ara ningú no havia dit res”, va dir Saladich, que sospita que darrere la denúncia i la suspensió hi ha el grup de CiU, que a Tossa s'ha mostrat contrari a la consulta. “No ho puc demostrar, però quan volen s'entenen molt bé amb Madrid, i ho han intentat suspendre de totes les maneres”, va considerar l'alcaldessa. També va apuntar a grups que no tenen representació al consistori i que han treballat “en la mateixa línia que Madrid”.

LA FRASE

Jo no faig desobediència, de moment la consulta està suspesa
Gisela Saladich
alcaldessa de tossa de mar

LA DATA

20.11.16
és el dia
que l'Ajuntament preveu fer la consulta si finalment el jutjat aixeca la suspensió.
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/obre-el-primer-balneari-urba-de-girona-en-un-antic-hospital-del-barri-vell/video/5633133/#.WDRgC4yPbmY.facebook

Espanya “torna a impedir” que es treguin les urnes

L'alcaldessa conclou: “Espanya torna a intentar impedir que a Catalunya, en aquest cas a Tossa, consultem els ciutadans. Alguns se'n deuen alegrar, però els que no tenim por de treure les urnes perquè el poble opini lliurement lamentem profundament aquesta situació.” Els serveis jurídics municipals han treballat en la defensa de la posició municipal i ara serà el magistrat titular del jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona el que tindrà l'última paraula sobre si es fa la consulta. Saladich va dir que, tot i la suspensió cautelar, els preparatius de la consulta es faran igualment per si s'aixeca la suspensió abans del cap de setmana. La pregunta prevista en la consulta no referendària era: “Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa de Mar?” L'Ajuntament, que ha habilitat un apartat al web municipal sobre la consulta, preveia considerar expressió majoritària de la voluntat popular el resultat de les votacions sempre que se superés el 15% de participació de persones cridades a votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona