Urbanisme

La història urbanística del Firal d'Olot

L'arxiu Comarcal en mostra l'evolució a la Vitrina del trimestre

El passeig de Miquel Blay d'Olot –per als olotins, el passeig d'en Blay o el Firal– serà objecte aviat d'una remodelació urbanística integral, que recollirà, a més, les aportacions de la consulta popular celebrada recentment. Per això, l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa ha dedicat la Vitrina del trimestre a l'evolució històrica d'aquest emblemàtic passeig olotí des del punt de vista urbanístic.

Aquest espai públic es va construir al segle XVI com a terreny per rebre les fires anuals de bestiar i no va ser fins a mitjan segle XIX que es va convertir en el passeig arbrat que ha arribat fins a l'actualitat. Un acord del ple de l'Ajuntament del 18 de juliol del 1842 va iniciar la conversió de l'esplanada coneguda com a camp firal en un passeig interior de la població. Per tirar-ho endavant, el consistori va encarregar la regularització del terreny a Josep Massanès Mestres, coronel i arquitecte de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando. Massanès va dibuixar l'estructura bàsica de passeig flanquejat per arbres a l'estil de la Rambla barcelonina i els bulevards francesos. A partir d'aquell moment, l'esplanada es va convertir en un dels principals focus de la vida social local, i va ser la seu del mercat setmanal i de les fires anuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]