Administracions

La Diputació reserva més de mig milió d'euros l'any per a polítiques d'habitatge

Més de 350.000 euros són per a immobles destinats a finalitats socials en el marc del pla estratègic de subvencions de l'ens supramunicipal fins al 2019

La Diputació de Girona preveu destinar 547.000 euros anuals a polítiques d'habitatge, segons es recull en el pla estratègic de subvencions per als pròxims tres anys, aprovat en l'últim ple de gener, i en el qual es recullen les línies d'ajuts de l'ens supramunicipal en diferents àmbits. Hi ha un primer ajut de 190.000 euros per a polítiques d'habitatge municipal, previstos en funció de la disponibilitat pressupostària, adreçat als ajuntaments gironins per mitjà d'un concurs públic. L'objectiu d'aquesta subvenció és la col·laboració amb els municipis per a la redacció d'estudis i projectes o per al seu desenvolupament en actuacions de polítiques locals d'habitatge.

Amb 200.000 euros anuals hi ha una segona línia de subvencions que la Diputació convoca per a finançar les actuacions de rehabilitació en habitatges destinats a polítiques socials. El concurs s'adreça a ajuntaments i entitats del tercer sector. L'objectiu és millorar el parc d'habitatges destinats a polítiques socials. Una tercera col·laboració econòmica de la Diputació amb 77.000 euros vol fomentar l'expansió territorial de les polítiques socials en habitatge i es destina als consells i ajuntaments que disposin d'un servei comarcal d'habitatge.

En forma de concessió directa hi ha els 80.000 euros amb els quals la Diputació donarà suport econòmic a través de la Xarxa d'Habitatges per a la Inclusió Social (XHIS) a les entitats que treballen amb població amb problemàtiques socials i de salut que eviten o redueixen l'exclusió social de les persones que viuen als habitatges d'inclusió.

LA XIFRA

80.000
euros
és el cost previst de la subvenció directa a la Xarxa d'Habitatges per a la Inclusió Social (XHIS).

Per primer cop fa un any

La Diputació de Girona va obrir per primer cop la línia d'ajuts en l'àmbit de l'habitatge l'any passat. La decisió es va prendre en el ple del 19 de gener del 2016 i va ser aplaudida per tots els grups. El ple de fa un any va aprovar les bases d'aquestes subvencions, que tenien com a objectiu el foment de la planificació i l'execució de les polítiques municipals d'habitatge amb una dotació inicial de 80.000 euros. El pla d'ajusts preveia que els ajuntaments podien rebre un mínim de 500 euros i fins a un màxim de 7.000 euros –el percentatge màxim subvencionat variava en funció de la població del municipi i era més elevat per als de menys població–. Tots els grups van coincidir que era una partida modesta i van considerar-ho com un “pla pilot” per veure les necessitats que hi havia en aquest camp i així destinar-hi una partida més adequada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona