Urbanisme

Igualada tria els equips d'arquitectes que faran propostes per al barri del Rec

Els equips disposen de tres mesos per proposar projectes urbanístics per al barri

Els arquitectes escoltaran les idees i les opinions dels ciutadans

Un jurat format per experts en arquitectura i urbanisme, representants de l'Ajuntament d'Igualada i del govern la Generalitat i membres del Consell del Rec –òrgan format per una vintena d'agents socioeconòmics– han escollit els quinze equips d'arquitectes que participaran en la consulta de projectes pel barri del Rec d'Igualada.

Entre els equips seleccionats hi ha arquitectes catalans, de la resta de l'Estat i de països com Bèlgica i els Països Baixos. A l'hora de fer la selecció, el jurat va tenir en compte criteris com l'experiència del director o la multidisciplinarietat de l'equip.

Tots quinze rebran una remuneració de 4.000 euros i tindran tres mesos per presentar els seus projectes. La proposta que el jurat consideri guanyadora de cadascuna de les tres categories rebrà 6.000 euros més.

Cinc estudis han de presentar una proposta relativa a l'urbanisme i la connectivitat, altres cinc equips han de fer propostes en edificació i usos mixtos i els darrers cinc equips hauran de presentar projectes en l'àmbit de l'espai públic i el paisatge.

Les categories responen als desafiaments urbanístics que té el barri, un entorn molt dens format per edificacions industrials que en molts casos estan abandonades. Els arquitectes hauran de fer conviure les necessitats de vials i espais públics amb la protecció d'elements arquitectònics singulars.

Una de les categories també pretén trobar fórmules per a la convivència entre la indústria adobera i altres usos emergents.

La veu dels veïns

En el marc del procés participatiu, el 25 de març es farà una jornada on la ciutadania podrà exposar als arquitectes les seves opinions i idees sobre el futur del barri. La trobada, oberta a tothom sense necessitat d'inscripció prèvia, es farà a l'Adoberia Bella.

LES XIFRES

48
equips d'arquitectes
es van presentar a la convocatòria.
4.000
euros
rep cada equip. Les tres propostes guanyadores rebran 6.000 euros més.

Consens per facilitar el POUM

El govern municipal d'Igualada defensa el procés participatiu i el concurs d'idees sobre el barri del Rec com una fórmula per buscar el consens pel futur d'un barri obligat a una transformació urbanística a llarg termini.

Un intent d'elaboració d'un nou pla urbanístic l'any 2009 per part del govern del PSC i ICV va aixecar les crítiques de propietaris i la societat civil. El govern de CiU no vol córrer els mateixos riscos i va proposar un concurs no vinculant precisament per eliminar la pressió d'un procés com el POUM. La intenció del govern, això sí, és que el resultat sigui un punt de partida per un nou POUM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona