Medi ambient

medi ambient

incendi forestal

Els incendis forestals a la demarcació cremen 115 hectàrees aquest estiu

Es registren fins a 55 focs entre el 15 de juny i el 15 de setembre a les comarques gironines

El Baix Empordà i la Selva són les més afectades

Un total de 114,702 hectàrees forestals cremades durant tres mesos en territori gironí. Aquest és el balanç provisional que té la direcció general de Forests sobre els incendis forestals a les comarques catalanes des del 15 de juny al 15 de setembre. De les vuit comarques gironines, van ser el Baix Empordà i la Selva les que han patit més les conseqüències dels incendis, amb un total de 46,909 Ha i 46,841 Ha cremades, respectivament. Tot i que són les comarques amb més superfície forestal cremada, no són, però, les que han patit més incendis d'aquest tipus, ja que va ser l'Alt Empordà, amb un total de 18 incendis forestals en tres mesos, la que encapçala el rànquing de comarques que han patit més focs. Darrere l'Alt Empordà, hi ha el Baix Empordà, amb 14 incendis, i tot seguit, la Selva, amb 11. El Gironès i el Pla de l'Estany acaben l'estiu amb un total de 1,305 Ha i 1,309 Ha cremades, respectivament, que són la suma dels sis focs registrats al Gironès i els quatre al Pla de l'Estany. Finalment, el Ripollès i la Cerdanya, que van registrar un incendi cadascuna, no arriben a l'hectàrea cremada en cap cas. La Garrotxa va ser l'única comarca gironina que durant aquests tres mesos no ha patit cap incendi d'aquestes característiques.

La superfície forestal cremada a les comarques gironines aquests tres mesos representa el 10% de les hectàrees forestals cremades aquest estiu a tot Catalunya on, segons les mateixes dades, hi ha hagut un total de 255 incendis.

El Departament d'Agricultura destinarà 300.000 euros a recuperar el potencial forestal afectat per incendis. Aquests ajuts s'emmarquen en la propera convocatòria d'ajuts a la gestió forestal sostenible per al 2017. Els ajuts d'aquesta convocatòria, que properament es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, estan cofinançats entre el DARP i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

LA XIFRA

46,909
hectàrees
s'han cremat en tres mesos al Baix Empordà, una comarca que ha registrat 14 incendis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia