Medi ambient

Medi ambient

Inici de la campanya de neteja de zones verdes

La Diputació de Tarragona i l'Obra Social La Caixa impulsen un nou paquet de projectes d'actuació mediambiental

L'acord inclou la gestió de disset espais

Impulsar la neteja i adequació dels espais naturals de les comarques de Tarragona que molt sovint estan descuidats i fer-ho a través de la integració de col·lectius que estan en risc d'exclusió laboral. Aquest és el doble objectiu que persegueix el nou paquet d'actuacions que presenten conjuntament la Diputació de Tarragona i l'Obra Social La Caixa, que renoven la seva aliança per impulsar un altre paquet d'actuacions mediambientals.

En total, el cost del conjunt de les actuacions té un pressupost de 450.000 euros, que serviran per oferir una porta al món laboral a un total de 58 persones en disset espais naturals diferents de les comarques tarragonines. L'objectiu és que les entitats que ja treballen actualment amb aquests col·lectius siguin les que duguin a terme aquestes accions. Entre les tasques més habituals que agrupen aquests projectes destaquen la preservació de boscos i lleres del riu, la prevenció d'incendis i la restauració d'aquelles zones degradades de molts municipis.

LA XIFRA

450.000
euros
és el cost total de les actuacions previst per la Diputació i l'Obra Social La Caixa a Tarragona.

Fomentar la salut pública

Agnès Llorens

D'entre el conjunt d'actuacions previstes, destaquen aquelles que, com a novetat respecte a edicions precedents, tenen com a màxim objectiu preservar la salut pública, a més de promoure l'equilibri mediambiental. En aquest aspecte, sobresurten projectes previstos com és la creació d'un itinerari saludable i accions per evitar inundacions per alteracions climatològiques al tram del riu Gaià comprès entre el Catllar i la Riera de Gaià, una tasca que serà a càrrec de la Fundació Onada. Altres activitats que es mouen en aquesta línia són, per exemple, les tasques de prevenció d'incendis a l'albereda de la Resclosa fins al pantanet de la Selva del Camp, que executarà l'Associació Aurora, i la creació d'un itinerari saludable a Riudoms, a càrrec del Taller Baix Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona