Medi ambient

medi ambient

campanya

Bandolers colomencs lluiten pel medi ambient

La campanya ‘La bossa o la vida' vol conscienciar de l'abús de bosses de plàstic

Santa Coloma enceta una croada contra el consum indiscriminat de bosses de plàstic i ho fa recuperant la figura d'un bandoler del segle XVII, el Laiano, que juntament amb un altre bandoler serà l'encarregat d'alertar els colomencs de les repercussions negatives en el medi ambient de l'abús de bosses. La campanya municipal, que té com a eslògan La bossa o la vida, s'ha elaborat amb la complicitat de les associacions de comerciants i els mercats de la ciutat. Està previst que cinc agents cívics s'encarreguin de distribuir els 15.000 fulletons amb informació de la campanya, primer per les botigues dels diferents eixos comercials de la ciutat i després de comerç en comerç. Els agents tindran en algunes ocasions la col·laboració dels dos bandolers per fer arribar als consumidors de la ciutat el missatge de respecte al medi ambient. Els bandolers s'encarregaran d'atracar els veïns que portin bosses de plàstic i els lliuraran el material informatiu de la campanya, que explica els arguments d'aquesta actuació destinada a provocar la sensibilitat de la ciutadania en benefici del medi ambient.

Horitzó 2025

La directiva de la Unió Europea 2015/720 situa l'any 2025 com l'any en què ja s'han d'haver eliminat les bosses de plàstic dels comerços europeus i per aquest motiu Santa Coloma comença a treballar en aquesta línia. Durant l'acte de presentació de la campanya, que es va fer ahir a l'exterior del mercat Sagarra, l'alcaldessa colomenca, Núria Parlon, va destacar la implicació de la ciutat en la defensa del medi ambient. “Hem estat una ciutat capdavantera i sabem que l'ús indiscriminat de les bosses de plàstic genera un greu problema mediambiental, perquè tenen una vida de centenars d'anys i acaben integrades en la cadena tròfica, generant un greu problema per a la salut pública que hem d'eliminar”, va explicar Parlon, que va destacar la implicació dels comerciants en la campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona