Medi ambient

medi ambient

espècies invasores

Jornada de treball submarina a Begur per avaluar l'alga invasora

L'Ajuntament i la Generalitat organitzen una trobada per veure l'abast de l'afectació al litoral begurenc

L'Associació Sotaigua de Begur, el Servei de Recursos Marins del DARPA de la Generalitat i l'Ajuntament volen saber l'abast de l'afectació de la coneguda com a “alga invasora” al litoral begurenc i, per extensió, al Baix Empordà. Amb aquest objectiu dijous hi ha organitzades unes jornades que no només tenen l'objectiu de ser divulgadores, sinó que capbussadors se submergiran a Aiguafreda i exploraran ses Negres. Una jornada àmplia amb la participació d'Agents Rurals i un taller sobre “Observadores del mar”, a càrrec Elisabetta Broglio, de l'Institut del Centre del Mar. També participarà en les jornades la doctora Emma Cebrian, investigadora d'espècies invasores i professora de la UdG, i Maria Garcia, del Centre d'Estudis Avançats de Blanes

L'alga Caulerpa cylindracea, d'origen australià, és molt agressiva i es considera una de les cent espècies amb més potencial invasor de la Mediterrània (UICN). Causa greus impactes ecològics sobre les comunitats vegetals autòctones. A Catalunya es té constància d'aquesta espècie des de l'any 2008, quan va aparèixer a la costa del Garraf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia