Medi ambient

Moció d'ERC-MES, la CUP i C's en defensa de la Devesa

Reivindicaran que es defineixin i es limitin els usos que puguin malmetre el parc urbà

Instaran el govern a obrir el debat sobre les activitats intensives que s'hi fan

Els grups municipals d'ERC-MES, la CUP i Ciutadans presentaran en el ple de dilluns vinent una moció en què reclamen que el pla especial que redacta el govern “defineixi clarament que els únics usos possibles a la Devesa són aquells que són compatibles amb la preservació d'aquest parc urbà”. En un segon punt s'insta el govern a buscar una ubicació alternativa per als usos que malmeten el parc.

Asseguren que els usos més perjudicials per a la Devesa són aquells que comporten una “nombrosa presència de persones, l'entrada de vehicles o la instal·lació d'estructures pesants que causen la compactació del sòl, malmeten els plàtans i altres elements naturals, arquitectònics o paisatgístics del parc”. Entre aquests inclouen el mercat, les atraccions de les Fires, els espectacles de gran format fora de l'esplanada de la Copa o l'ús del camp de Mart per Fira de Girona (un ús que consideren excessiu).

En la valoració política que fan de la moció, qualifiquen d'equivocació que es permetés celebrar a dins de la Devesa a l'agost l'Escape in the Park, un festival techno que va reunir més de 4.000 assistents i que consideren que va aportar un resultat de “més soroll, cotxes i brutícia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia