Medi ambient

Medi ambient

Posposen la candidatura del Geoparc de la Conca de Tremp

El Consell Mundial de Geoparcs valora molt positivament el projecte, però demana un informe per constatar les seves particularitats respecte al Geoparc de Sobrarb

La candidatura és optimista i ja ha posat fil a l'agulla

La candidatura Geoparc Conca de Tremp-Montsec, que aspira a esdevenir Geoparc Mundial de la Unesco, ha quedat posposada en espera dels resultats d'un estudi comparatiu entre la candidatura pallaresa i l'adjacent Geoparc Mundial de Sobrarb (Osca). Aquest estudi, que presentarà en els propers mesos, ha de servir per determinar si existeix un patrimoni geològic similar entre els dos territoris. Aquesta és, a grans trets, la conclusió principal de l'informe emès pel Consell Mundial de Geoparcs, que es va reunir el setembre passat a Anglaterra.

Segons fonts de la candidatura, l'informe rebut aquesta setmana és molt favorable, ja que destaca un seguit de punts forts, entre els quals la solidesa de l'òrgan de gestió, el ric patrimoni cultural del territori i el finançament estable de la candidatura, assumit per la Diputació de Lleida, el Departament de Territori i Sostenibilitat i per les quotes dels socis. També destaca l'estratègia de desenvolupament sostenible del territori, la feina feta per les organitzacions associades al projecte, així com el rol del Geoparc com a catalitzador per cohesionar el territori sota la seva marca. Tot sembla indicar, doncs, que el Geoparc Conca de Tremp-Montsec podria tirar endavant un cop presentat l'estudi requerit pel Consell Mundial de Geoparcs, en el qual els tècnics ja s'han posat a treballar.

Segons han explicat els representants del projecte Geoparc Conca de Tremp-Montsec, la conclusió de l'informe estava previst com un dels possibles escenaris, i han assenyalat que el pas que toca fer ara és elaborar aquest estudi comparatiu definint els trets diferencials entre els territoris adjacents per tal de complir les recomanacions transmeses.

El projecte de Geoparc pallarès abasta un total de 19 municipis de quatre comarques diferents: els 14 del Pallars Jussà, 3 de la Noguera, 1 de l'Alt Urgell i 1 del Pallars Sobirà.

L'òrgan gestor és optimista i promet treball

El president de l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec i alcalde de Tremp, Joan Ubach, s'ha mostrat satisfet per la resolució rebuda i ha assegurat: “Estem molt a prop de l'objectiu final.” Ubach ha indicat que l'estudi que se'ls demana des del Consell Mundial de Geoparcs es farà “de manera rigorosa” i “amb total dedicació” perquè la seva presentació sigui “el darrer obstacle per aconseguir la certificació com a Geoparc”. Ubach s'ha mostrat satisfet per haver superat la majoria d'accions i obligacions que se'ls marcaven, “un fet que demostra que s'ha treballat bé”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona