Medi ambient

Medi ambient

La Generalitat fa marxa enrere i no sacrificarà cap dels bous

El govern vol evitar la polèmica amb animalistes i taurins i encarrega més estudis a Agricultura i Territori

Alerta els voluntaris que són animals salvatges i que no és segur anar a l'illa de Vinallop a dur-los menjar

El govern no sacrificarà cap dels braus de l'illa dels Bous, situada enmig de l'Ebre a l'altura de Vinallop (Tortosa). Així ho va fer públic ahir el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, pocs dies després d'haver anunciat que els informes tècnics dels departaments d'Agricultura i Territori recomanaven el sacrifici de la meitat dels animals salvatges, concretament dels més dèbils. “La solució que hem plantejat ha generat controvèrsia i rebuig per part dels animalistes i dels taurins. És per això que no sacrificarem cap animal i demanarem més informes als veterinaris i agents rurals”, va assenyalar Pallarés. Així, els departaments d'Agricultura i Territori elaboraran més informes per decidir què cal fer amb els braus.

Amb tot, el govern descarta totalment treure els animals de l'illa fluvial, ja que s'incompliria la llei de traçabilitat. “Hi ha algun ramader que ens ha ofert la seua instal·lació per traslladar algun dels bous, però això no és viable”, va dir Pallarés, que admet que hi ha massa animals a l'illa. Actualment, la colònia de braus salvatges està formada per divuit animals i la seua supervivència no perilla, ja que hi ha voluntaris que els porten menjar. Per contra, la falta de vegetació durant l'estiu passat sí que va posar-los en perill i un vedell va aparèixer mort, desnodrit. “La decisió sobre el futur dels bous no és urgent”, va dir el delegat del govern a l'Ebre. Una decisió que el govern prendrà d'aquí a un parell de setmanes i que podria passar per la castració dels mascles i l'adequació d'un tancat. Pel que fa als voluntaris que els porten menjar, tant animalistes com taurins, Pallarés va insistir que es tracta d'animals salvatges i que no és segur accedir a l'illa.

Protesta ajornada

Les entitats Anima Naturalis i Progat Deltebre han ajornat la protesta que havien convocat diumenge a Tortosa per rebutjar el sacrifici dels braus. “Valorem positivament que el govern hagi fet marxa enrere i no se sacrifique cap dels bous, però volem evitar que torne a passar el mateix que el 2012 i els animals queden en l'oblit fins que tornen a estar famèlics”, va manifestar la portaveu d'Anima Naturalis, Aïda Gascón. L'entitat reclamarà una reunió amb el delegat del govern a l'Ebre. “La castració dels mascles és l'opció més encertada”, va dir Gascón.

També la plataforma Ajudem els Bous de l'Illa celebra que no se sacrifiquen els bous, però no està d'acord amb la seua castració. En aquest sentit, reclamen que se sanege i es vacune la colònia.

LA FRASE

No sacrificarem cap animal de l'illa, els mantenim en estat salvatge mentre estudiem què fem
Xavier Pallarés
DELEGAT DEL GOVERN A LES TERRES DE L'EBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia