Medi ambient

Medi ambient

Greenpeace s'oposa al pla urbanístic de la Budellera

L'organització s'adhereix a les demandes dels grups ecologistes i veïns de la zona de llevant de Tarragona

L'organització ecologista i pacifista Greenpeace s'ha adherit a les reivindicacions de les entitats veïnals i ecologistes fetes contra el pla parcial urbanístic de la Budellera de Tarragona. Greenpeace, doncs, comparteix la preocupació de la desena de grups ecologistes del territori per la urbanització prevista a la zona de llevant.

En la caminada de diumenge, veïns i ecologistes van alertar del risc “de convertir les àrees d'interès ecològic i paisatgístic en una urbanització més a la costa”. També van recordar que diversos organismes, com ara el Protocol Relatiu a la Gestió Integrada de les Zones Costaneres del Mediterrani de la Unió Europea, i investigadors científics “han posat de manifest la necessitat d'una gestió costanera integrada de costes com les del Mediterrani amb un patrimoni natural i cultural comú”.

L'alcalde vol consens

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va assegurar que aquesta setmana es posarà en marxa una taula de diàleg amb veïns i promotors: “Es farà per posar-nos d'acord i estic totalment convençut que ens hi posarem.” Ballesteros va recordar, però, que durant la tramitació del POUM de Tarragona ningú va presentar al·legacions sobre la construcció d'habitatges a llevant i va recordar als veïns: “És veritat que, si llevant té dret a tenir equipaments com ara un CAP, també ha de tenir un cert creixement urbanístic perquè sigui sostenible.”

LA XIFRA

4.200
habitatges
és el nombre màxim previst pel PP24 de la Budellera, que donarà cabuda a més de 10.000 veïns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia