Medi ambient

medi ambient

els sediments de l'ebre

El govern exigirà un pla de gestió dels sediments de l'Ebre

Tots els grups parlamentaris, menys el PP, donen suport als promotors de la Campanya pels Sediments al Delta

El govern de la Generalitat reclamarà a l'Estat un pla de gestió integral dels sediments de la conca de l'Ebre, una actuació que s'hauria d'incorporar en la revisió del pla hidrològic de l'Ebre. Així s'hi van comprometre els diputats de Junts pel Sí i la CUP, que ahir es van reunir amb els promotors de la Campanya pels Sediments al Delta al Parlament. “Es crearà una comissió de treball que serà oberta al moviment social”, va explicar el portaveu de la campanya, Josep Juan. També els diputats de Catalunya Sí Que es Pot, el PSC i Ciutadans van compartir les reivindicacions de la Campanya pels Sediments i només el PP va declinar reunir-se amb ells.

A més de la creació d'una comissió de treball per a la gestió dels sediments a l'Ebre, el Parlament aprovarà la moció que ja té el suport dels ajuntaments d'Amposta, Tortosa, la Ràpita i Deltebre, entre d'altres. Una aprovació que arribarà després que el Congrés dels Diputats aprovés també aquest pla de gestió integral dels sediments així com la realització d'una prova pilot d'injecció de sediments al Delta per combatre la subsidència. Ara bé, ho va fer amb el vot en contra del PP. També van participar en les reunions al Parlament representants de la PDE, Ecologistes en Acció, SEO/BirdLife i la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, que donen suport a la Campanya pels Sediments.

Inseguretat

La regressió i la subsidència que pateix el Delta no és l'únic argument que fan servir els defensors que els sediments retinguts als pantans circulen riu avall. “Desconeixem quin és l'estat de les comportes del fons dels pantans de Mequinensa, Riba-roja d'Ebre i Flix. No només es posa en perill el Delta, sinó tota la conca”, va dir Juan. En aquest sentit, reclamen a l'Estat una inspecció independent de les comportes dels embassaments i que si es troben en mal estat se'n faci el manteniment corresponent. També plantegen que es revise l'impacte ambiental de les preses, així com que s'analitze la composició dels sediments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona