Medi ambient

Territori

La PDE rebutja el pacte del Segarra-Garrigues que portarà l'aigua a 31 pobles

El moviment social sosté que el govern català vol implantar el model del minitransvasament a Tarragona

Reclamen actuacions en defensa de l'Ebre

Indignació a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) per l'acord que permetrà portar l'aigua de l'embassament de Rialb, a través del canal Segarra-Garrigues, a 31 municipis de la Segarra, l'Urgell, la Conca de Barberà i l'Anoia. “Això demostra que el Segarra-Garrigues mai ha estat un canal per regar, sinó per portar l'aigua del Segre a Barcelona, i ara busquen la complicitat d'uns municipis que tenen problemes de subministrament d'aigua perquè tenen els aqüífers contaminats”, ha manifestat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. El moviment social sosté que el govern pretén implantar el mateix model que es va seguir als anys vuitanta amb el minitransvasament a Tarragona. “Com que el projecte de fer un transvasament de l'Ebre a Barcelona va fracassar per l'oposició social, ara busquen alternatives”, ha dit Tomàs.

El moviment social segueix reclamant una auditoria econòmica del Segarra-Garrigues. “La gent de Ponent pensarà que els de l'Ebre som insolidaris, però el cert és que l'acord potenciarà el desequilibri territorial i beneficiarà les grans empreses constructores i hidràuliques”, ha advertit Tomàs. A més, la PDE alerta que aquest projecte tindrà un efecte “devastador” sobre les Terres de l'Ebre. “El govern s'ha distanciat de la defensa de l'Ebre, té bones paraules però no passa a l'acció”, ha explicat Tomàs. En aquest sentit, la PDE denuncia que, tot i que el govern es va comprometre a presentar un contenciós contra el pla hidrològic de l'Ebre, no n'ha presentat cap. “No veiem cap denúncia al Suprem, ni la presentació de cap queixa a Europa, només ens fan copets a l'esquena”, ha lamentat el portaveu de la PDE, que també reclama al govern català la redacció dels plans de gestió de la Xarxa Natura 2000. “Si el Segarra-Garrigues és un projecte de país, la defensa del Delta què és?”, es pregunta Tomàs.

LA FRASE

No és un projecte de futur per a Lleida, volen interconnectar el Segre amb Barcelona
Manolo Tomàs
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'EBRE

“Farem el possible per aturar-ho”

La PDE manté l'aliança amb diverses ONG per aturar el canal Segarra-Garrigues i, en aquest sentit, també confia en el paper d'Europa. “Farem tot el que puguem per aturar el Segarra-Garrigues, perquè no és un projecte de futur per a la gent de Lleida sinó que volen interconnectar tots els rius catalans amb Barcelona”, ha manifestat Tomàs. Europa va fer reduir les hectàrees de regadiu per les zones de protecció de les aus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona