Medi ambient

medi ambient

La PDE reclama una auditoria del canal

El moviment social considera “frívoles” les acusacions dels alcaldes

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) no vol obrir una batalla amb els municipis del pacte de Rialb, que rebran el subministrament d'aigua a través del canal Segarra-Garrigues, però considera “frívoles” les acusacions dels alcaldes al moviment social, que sostenen que la PDE s'oposa al projecte sense conèixer la realitat. “Demanem prudència als alcaldes, no volem entrar en una confrontació entre territoris, però tenim molt clar de què parlem”, ha manifestat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs. En aquest sentit, la PDE afirma que el projecte és tècnicament i jurídicament un transvasament, ja que rebran aigua del Segre quatre municipis de les conques internes. “Es repeteix el mateix que amb el minitransvasament de Tarragona, llavors també era poca aigua”, ha dit Tomàs.

El moviment social reclama una auditoria econòmica i ambiental del Segarra-Garrigues. “L'obra ha estat un fracàs per a l'agricultura i ara busquen la complicitat d'uns pobles amb problemes d'aigua als aqüífers per blindar el transvasament”, ha alertat el portaveu de la PDE, que sosté que aquesta és la primera etapa del transvasament del Segre cap a Barcelona.

“Fa trenta anys que defensem l'Ebre”

La PDE activarà la lluita contra el pacte de Rialb durant la quinzena assemblea del moviment social, que tindrà lloc el 22 d'abril a l'auditori Felip Pedrell. La mobilització social és una de les principals estratègies de la PDE i, en aquest sentit, la marea blava tornarà a sortir al carrer per defensar l'Ebre. “Fa més de trenta anys que vam iniciar aquesta lluita i sempre ens hem oposat als transvasaments”, ha manifestat Tomàs. Tot i que l'aigua que rebran els municipis de fora de la conca procedirà del Segre, la PDE recorda que aquest és el principal afluent de l'Ebre i que és el riu que li aporta aigua de més qualitat. El moviment social també rebutja el canal Xerta-Sénia, que està aturat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia