Medi ambient

Municipal

Badalona incrementarà la neteja a la façana marítima aquest estiu

Comença la posada al punt de la platja amb el garbellament de la sorra per fer-ne el tractament biològic

S'instal·laran més papereres i es revisaran les fonts

L'ús intensiu que es fa de les platges de Badalona i del seu entorn durant els mesos d'estiu fa necessari augmentar la neteja. És per això que l'Ajuntament de Badalona té previst incrementar el nombre d'efectius i recursos per tenir la façana marítima en bones condicions a partir de Setmana Santa, que és quan hi comença a haver més afluència d'usuaris a la platja i el seu entorn més immediat. El regidor d'Espais Públics i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, ha explicat que el reforç consistirà en un servei d'escombrada manual, amb el suport d'un vehicle auxiliar, cada dia i en torns de matí i tarda, des del 10 d'abril fins a final d'octubre.

També està previst incorporar un servei d'escombrada mecànica cada dia en torn de matí pels carrers més pròxims a la façana marítima.

A més, segons Duran, s'instal·laran papereres de reforç a les zones on s'ha detectat que no n'hi ha prou i es farà “un repàs a totes les fonts per assegurar-nos que funcionen bé”.

A més, aquesta setmana s'està llaurant la sorra de les platges de Badalona. La remoguda de la superfície de la sorra fa que quedi airejada i exposada a l'acció dels raigs de sol, de manera que no cal cap producte químic per tenir-la en bones condicions. També s'està aprofitant per anivellar alguns trams on, a causa dels temporals, s'havia acumulat més sorra. “A partir d'aquest cap de setmana la platja estarà en perfectes condicions per a tothom que en vulgui gaudir”, explica el regidor de l'àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas.

LA XIFRA

2
torns
d'escombrada manual amb el suport d'un vehicle auxiliar es faran cada dia, a més de la neteja habitual.

LA DATA

10.4.2017
Comença
la temporada de neteja intensiva del litoral, coincidint amb l'inici de Setmana Santa

Bancs a punt per a les Festes de Maig

Els bancs de la Rambla lluiran d'aquí a uns dies un millor aspecte després que no s'hi hagi fet cap operació de manteniment des que es van instal·lar, l'any 2011. Una empresa especialitzada ha començat a reparar els 53 bancs de l'emblemàtic passeig que ho necessitaven i tot seguit es poliran i pintaran el total de 123 bancs i cadires existents. Les reparacions costaran 22.000 euros, mentre que de les tasques de manteniment se n'ocupa una de les brigades d'actuació immediata, que aquest any s'ocupa en exclusiva de deixar els bancs dels espais públics en condicions. “Tots els bancs de la Rambla estaran a punt per a les Festes de Maig”, ha assegurat el regidor d'Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, que reconeix que aquests elements del mobiliari urbà són els més utilitzats i valorats pels badalonins. Tot i això, denuncia que durant el mandat anterior “no es va fer cap inversió en manteniment de bancs” i per això cada cop estan pitjor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia