Medi ambient

medi ambient

control de plagues

Destinen 175.000 euros a combatre una plaga als pins

El Departament d'Agricultura també destina la mateixa quantitat a la recuperació de les suredes cremades a les zones afectades pels incendis forestals a l'Alt Empordà ara farà cinc estius

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà 350.000 euros a lluitar contra el decaïment del pi marítim que afecta les comarques gironines i a la recuperació de les suredes cremades a les zones afectades pels incendis forestals a l'Alt Empordà, el 2012. Aquest import s'emmarca en l'ordre d'ajuts a la gestió forestal sostenible, que preveu una inversió total de 6 milions d'euros per a actuacions de gestió forestal a tot Catalunya, sobretot adreçades a la prevenció d'incendis forestals, que es duran a terme el 2017.

Pel que fa als 175.000 euros pel decaïment del pi, aquests s'inclouen dins les actuacions per fer front a danys biòtics i es gestionaran mitjançant el Centre de la Propietat Forestal. Concretament, es destinaran a recuperar el potencial forestal de les masses afectades principalment per la caparreta del pi marítim, un insecte picador-xuclador que debilita els arbres i facilita l'entrada d'altres plagues com ara els perforadors. Els ajuts han estat cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

El Departament ha pres aquesta determinació perquè la situació del pi marítim s'ha agreujat considerablement. Entre les causes, hi ha la sequera acumulada dels darrers any i la gestió insuficient dels boscos, que ha provocat una excessiva densitat de l'arbrat, amb el consegüent augment de la competència per l'aigua i els nutrients. En molts sectors, el pi marítim està sent substituït per l'alzina, en una etapa més de la successió vegetal natural, afavorida pels efectes del canvi climàtic.

De les aproximadament 13.000 hectàrees de pi marítim a Catalunya, quasi un 85% són a les comarques gironines.

LA XIFRA

350.000
euros
es destinen a combatre el decaïment del pi marítim i a la recuperació de les suredes cremades.

Instal·len més de 100 trampes contra la plaga

Per combatre aquesta situació, durant el mes passat el Servei de Gestió Forestal, amb el suport dels Agents Rurals, ha instal·lat més de 100 trampes a les comarques de la Selva, el Gironès, el Baix Empordà i el Vallès Oriental. L'única actuació de control viable són els treballs silvícoles, evitar realitzar-los en determinades èpoques i seguir uns criteris d'eliminació de fustes, que ja s'han iniciat en algunes finques i que pretenen fer masses forestals més resistents contra les plagues o incendis, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona