Medi ambient

municipal

medi ambient

Dosrius posarà en marxa la primera caldera de biomassa el mes que ve

La instal·lació, que costa 193.000 euros, subministrarà aigua calenta a l'escola i al pavelló municipal

S'alimentarà amb fusta “de proximitat”

La caldera de biomassa que subministrarà aigua calenta a l'escola Castell de Dosrius i al pavelló municipal estarà en funcionament el mes que ve. Una nova font d'energia renovable que els permetrà estalviar, però també encaminar-se cap a un model més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

L'alcalde, Marc Bosch (ERC), explica que la sala de màquines ja està construïda i que tot just s'hi està instal·lant la caldera, l'acumulador i la connexió de la xarxa de calor. Amb un pressupost d'uns 193.000 euros, el projecte disposa d'una subvenció de 80.000 euros de la Diputació de Barcelona. Bosch explica que la resta es finança mitjançant un contracte de serveis, que tindrà una durada de sis anys, amb l'empresa Energrup Bio-Renovables per 26.494 euros anuals. Una xifra que inclou l'amortització de l'aparell, el subministrament d'energia i el seu manteniment.

La intenció és que la caldera de biomassa, un cop es posi en marxa, funcioni uns quants mesos en període de proves perquè al setembre a tot estirar, quan comenci el nou curs, ja estigui a ple rendiment. “Ara no fa tant de fred i durant aquest temps s'anirà ajuntant tot el sistema sense que això afecti la xarxa de calefacció dels dos equipaments públics”, destaca Bosch, que confia poder inaugurar oficialment la instal·lació coincidint amb la segona edició de l'Ecofira, la mostra que reunirà al municipi professionals que treballen per a la sostenibilitat ambiental l'últim cap de setmana de maig.

La matèria primera

L'ús de la biomassa s'està implantant arreu d'Europa com una alternativa sòlida a les energies fòssils, però també com una aposta per a la prevenció d'incendis. En aquest sentit, una de les condicions per tirar endavant la iniciativa és que la matèria primera per a l'elaboració del combustible s'extregui precisament dels extensos boscos de la zona. L'alcalde destaca que l'empresa adjudicatària del servei ha tancat un acord amb una planta de fusta que, tot i que té la seu a Argentona, també treballa a Dosrius. “Tenim la garantia que la matèria primera serà de proximitat”, defensa Bosch, que anuncia que, en funció dels resultats que se n'obtinguin, l'Ajuntament estudiarà la possibilitat d'impulsar una segona caldera de biomassa a la futura zona d'equipaments de Can Batlle, on es preveu construir el nou institut de secundària i un centre cultural amb una biblioteca.

LA XIFRA

193.000
euros.
És el pressupost de la instal·lació, que disposa d'una subvenció de 80.000 euros de la Diputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona