Medi ambient

Medi ambient

Flix vol que els experts dirigeixen el sanejament

L'Ajuntament de Flix demanarà a l'Agència de Residus de Catalunya que sigui la comissió d'experts sobre la problemàtica ambiental al municipi qui determini les actuacions a emprendre als cinc punts on s'han localitzat elements metàl·lics enterrats. Així ho ha acordat la junta de portaveus de l'Ajuntament, després que el conseller de Territori confirmés que hi ha abocadors incontrolats fora del recinte fabril d'Ercros. “De manera prèvia a qualsevol actuació, demanem que la comissió d'experts estableixi els passos a seguir i actuacions a emprendre per tal de confirmar, caracteritzar i delimitar adequadament aquests possibles focus de contaminació”, ha manifestat l'alcalde de Flix, Marc Mur. Uns treballs que els grups municipals de l'Ajuntament entenen que s'han de fer de manera coordinada i consensuada amb l'Agència de Residus de Catalunya. Per la seua banda, la Generalitat ha fet públic que la setmana que ve es faran sondejos per concretar el tipus de material que hi ha enterrat i que, posteriorment, es posarà en coneixement de la comissió d'experts.

Tot i les sospites dels veïns de Flix i Riba-roja sobre l'existència d'abocadors incontrolats, l'Ajuntament de Flix considera que és una “mala notícia” que s'hagi confirmat. Extreballadors d'Ercros van indicar els punts on s'haurien enterrat residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona