Medi ambient

Més espai per a la cria de nàiades, a Banyoles

El programa europeu Life Potamo Fauna ha donat suport a una ampliació de les instal·lacions del laboratori de cria de nàiades del Consorci de l'Estany –instal·lació que s'havia posat en marxa en el marc d'un projecte Life previ– amb l'objectiu de disposar de diferents línies de producció de juvenils per a les conques del Ter i del Fluvià, així com assegurar un augment de la productivitat global.

Aquest laboratori és un dels pocs centres de reproducció en captivitat de nàiades que estan operatius a Europa. A més, és un dels centres que han aconseguit una major productivitat fins ara. A part de la nàiada allargada, Life Potamo Fauna permet conservar altres espècies amenaçades, lluitar contra diverses espècies exòtiques invasores i fer campanyes de sensibilització i divulgació sobre la fauna fluvial amenaçada.

El projecte té un pressupost d'1,9 milions d'euros, finançats al 50% per la Unió Europea. És executat i coordinat pel Consorci de l'Estany, juntament amb el Consorci del Ter, el Departament de Territori, Forestal Catalana, els Amics de la Tortuga de l'Albera i la Universitat del País Basc.

També hi participen financerament la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Banyoles, l'Ajuntament de Porqueres, el Consorci Esportiu de l'Estany de Banyoles i Aigües de Banyoles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona