Medi ambient

Estudien treure la navegació de motor de la platja Llarga

L’Ajuntament de Tarragona diu que n’analitzarà els efectes amb vista a l’estiu del 2018 arran de les queixes dels ecologistes pel manteniment del servei

Hi eliminen dues guinguetes i l’Arrabassada incorporarà armariets

L’Ajuntament de Tarragona prepara l’entrada als mesos forts de la temporada de platja amb novetats pel que fa a la platja Llarga, espai en el qual des del consistori s’ha apostat en els darrers anys per una línia de naturalització. El nou concurs d’adjudicació de serveis comercials a les platges de la ciutat ja ha previst l’eliminació de dues de les tres guinguetes que hi han funcionat tradicionalment per avançar en la recuperació de l’estat natural, però les crítiques dels ecologistes s’han sentit pel manteniment, tant en aquesta platja com a la de Tamarit, d’un servei de lloguer d’embarcacions de motor (limitat a una banana flotant que és arrossegada per un vehicle de motor). Aquest mateix servei ja ha existit en les temporades anteriors, però les alarmes es van aixecar en obrir el concurs la possibilitat d’adjudicar-lo en una tercera platja (la de la Móra), oferta que finalment ha quedat deserta.

Tot i això, des de diverses entitats han aixecat la veu en les darreres setmanes pels efectes que pot tenir aquest tipus d’activitats sobre un espai que teòricament es vol protegir com a espai natural, així com en la dinàmica d’altres zones del litoral properes. “No hem d’oblidar que és un ecosistema tant terrestre com marítim”, subratlla la portaveu de la Plataforma Salvem la Platja Llarga, Noemí Martín.

En vista d’això, el regidor d’Ocupació del Domini Públic, Josep Acero, ha anunciat que per a l’any vinent s’obrirà un procés de reflexió. “Analitzarem quins són els efectes de mantenir aquesta activitat a la platja Llarga i si veritablement són negatius, i abans de decidir el pla d’usos de l’estiu del 2018, ens asseurem a parlar amb els ecologistes”, va afirmar Acero.

Des de la plataforma ho veuen amb bons ulls, i aposten per l’eliminació del servei. “Seria important sobretot per evitar que serveixi de precedent per estendre-ho a d’altres platges. Amb el Club de Vela ja hi ha prou servei turístic en aquest sentit”, subratlla Martín.

Tendals a la Savinosa i l’Arrabassada

La platja de l’Arrabassada serà l’espai que incorporarà més novetats amb l’adjudicació de dos nous serveis. En primer lloc, s’hi habilitarà una zona d’armariets perquè els banyistes hi puguin deixar les seves pertinences. El servei s’instal·larà a la part central de la platja, i parteix de la prova pilot que es va fer amb èxit l’estiu del 2013. L’Ajuntament no descarta que, si funciona bé, la novetat pugui estendre’s a d’altres platges de la ciutat.

D’altra banda, també la platja de l’Arrabassada, així com la de la Savinosa, estrenaran un servei de lloguer de tendals i de gandules, una novetat que també es volia incorporar a les platges de la Móra i Llarga, però que finalment no ha trobat empreses interessades. L’Ajuntament també elimina una guingueta a la platja del Miracle, afectada per les obres de la passarel·la sobre les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia