Medi ambient

municipal

protesta

Barrets per reclamar ombra al Ragull, a Ripoll

La CUP en reparteix per demanar un protocol d’esporga que respecti l’arbrat de la capital ripollesa

Posa la poda d’aquest passeig emblemàtic de la vila com a exemple de què no s’ha de fer

Esporgar bé és senyal o un bon senyal de respecte pels espais verds i per l’entorn natural urbà. Ho afirma la CUP de Ripoll –està a l’oposició de l’Ajuntament–, que ha dut a terme una acció reivindicativa per conscienciar els ripollesos de la importància de tot plegat. Per du a la pràctica aquesta campanya, han aprofitat la celebració de la 64a edició de l’aplec de la Sardana de la capital del Ripollès, ja que l’escenari on es duen a terme les audicions i ballades de sardanes és el passeig Ragull.

I aquest passeig –segons el criteri dels integrants de la CUP–, que ara s’ha acabat d’esporgar, és el millor exemple d’allò que no s’ha de fer quant al manteniment de l’arbrat ripollès. Segons ells, una poda mal feta la primavera passada ha deixat sense ombra ara a l’estiu aquest emblemàtic passeig.

Així ho expliquen en el fullet que acompanyava els barrets que regalaven als sardanistes per suplir la manca d’ombra.

Nou protocol

Des de la CUP, reclamen la creació d’un protocol d’actuació a l’hora d’efectuar les esporgues dels arbres que sigui respectuós amb les diferències i necessitats de cada espècie. “A part de l’esperpèntica esporga d’arbres d’aquest històric passeig, també hem viscut la tala desproporcionada de grans arbres de la vila sense motiu, la contaminació continuada dels nostres rius, la destrucció de planes, l’ocupació de terreny no urbanitzable, i altres esporgues amb el mateix resultat: parcs i passejos que no poden complir la seva funció de ser espais públics de reunió a l’estiu”, s’afirma en la mateixa informació.

I s’hi afegeix: “Sense cap ombra natural, els vilatans de Ripoll no podem gaudir de la fresca: una cosa tan simple però tan autèntica d’un poble com el nostre.”

La CUP reclama que es torni a posar el patrimoni natural al capdavant de les polítiques municipals i al servei de les persones, i recorda que aquest patrimoni els fa únics com a poble. “Per què no s’apliquen els protocols d’actuació mediambiental de què disposem? Per què no tenim una figura com la del jardiner municipal? Avui veiem malauradament les conseqüències de no tenir en compte la natura”, reblen.

Finalment, els integrants de la CUP de la capital del Ripollès afirmen que continuaran treballant per tenir cura de l’entorn natural pel bé dels ripollesos.

LA XIFRA

1
regidor
té el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular al ple de Ripoll, on està a l’oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia