Medi ambient

Societat

Can Zam estrenarà les noves aules d’educació ambiental

El parc de Santa Coloma serà el primer espai que tindrà el prototip que impulsa l’AMB

El 2018 s’iniciarà la construcció d’aquest equipament destinat a activitats educatives i de dinamització

El parc metropolità de Can Zam, a Santa Coloma de Gramenet, tindrà l’any vinent el primer prototip del nou model d’aula d’educació ambiental que impulsa l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) als espais on organitza programes d’activitats educatives i de dinamització. Més de 50.000 persones visiten cada any els parcs i les platges metropolitanes, on l’AMB organitza activitats. Aquesta gran afluència de públic ha motivat el Servei de Promoció i Conservació de l’Espai Públic de l’AMB a plantejar-se la necessitat de disposar d’espais físics expressament dissenyats per poder dur a terme aquestes propostes.

Les noves aules d’educació ambiental seran espais d’aprenentatge i descoberta que donaran valor a tots els aspectes ambientals dels parcs i del seu entorn. Aquests equipaments podran estar situades a edificis ja construïts, però si no existeix cap edifici es preveu crear-los de bell nou com a construccions d’arquitectura prefabricada, flexibles i polivalents. Aquest és el cas de la nova aula d’educació ambiental que s’ubicarà al parc de Can Zam, la primera del projecte de l’AMB.

En el disseny de les noves aules s’han previst criteris de sostenibilitat en l’edificació i hauran de ser espais protegits dels actes vandàlics. Entre les característiques dels espais destaca la flexibilitat per poder adaptar-se als diferents tipus d’activitats que s’hi faran i hauran de tenir una capacitat aproximada d’una quarantena de persones. Totes elles tindran un espai exterior diàfan amb una part coberta que s’haurà de relacionar amb l’edifici tant com sigui possible. Els lavabos, que estaran separats per sexes, hauran d’estar adaptats, ser normatius i tenir accés directe des de l’exterior. A més, l’equipament hauria de disposar d’un magatzem amb accés directe des de l’exterior i ha d’incloure les instal·lacions necessàries d’aigua, desguàs, electricitat i internet.

La definició de les característiques de l’equipament que s’aixecarà al parc de Can Zam ha estat feta de manera conjunta entre tècnics de l’AMB i, en aquest primer cas, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. El projecte escollit de l’aula és dels arquitectes Toni Casamor i David Baena de l’estudi BCQ.

Nova senyalització

L’AMB ha instal·lat aquest any més de 200 nous senyals a la xarxa de parcs metropolitans en totes les àrees amb usos normalitzats, i també en diversos punts amb informació interessant i educativa per als ciutadans. Els senyals mantenen un disseny comú de l’AMB, i estan formats per fites de xapa plegada en forma d’ela de diverses alçades amb un vinil groc que n’assegura la visibilitat per part de tots els usuaris dels parcs metropolitans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona