Medi ambient

Municipal

Boies a s’Alguer de Palamós per evitar l’ancoratge d’embarcacions

L’Ajuntament de Palamós i quatre entitats nàutiques privades cofinançaran vint punts d’amarratge sense impacte sobre el fons marí

S’adrecen, sobretot, a la navegació recreativa i preservaran la posidònia

Les aigües dels entorns de les cales de s’Alguer, a Palamós, disposaran els pròxims mesos d’una vintena de boies per facilitar el fondeig d’embarcacions sense necessitat d’ancoratge. L’objectiu és preservar la vegetació del fons marí, integrada per alguers i praderies de posidònia, perquè alhora les boies també prescindeixen del sistema tradicional d’ancoratge a un mort submergit de formigó.

Les estructures quedaran fixades sobre roques o bé en fons tous que eviten qualsevol incidència amb el medi natural, sense necessitat que s’arrosseguin cadenes pel fons marí. Els vaixells s’hauran d’amarrar directament a la boia de superfície, però amb la mateixa seguretat.

L’actuació ha estat consensuada entre l’Ajuntament de Palamós i quatre entitats privades –Nàutic Palamós SA, l’Associació Front al Mar, el Club Nàutic Costa Brava i General Nàutic–. Totes cinc parts han subscrit un conveni de col·laboració que regula, entre altres aspectes, el finançament de les boies. El projecte costarà vora 20.000 euros i l’import total es repartirà a parts iguals entre el consistori (50%) i les quatre empreses col·laboradores.

Les empreses veuen de bon grat la iniciativa, per compatibilitzar els usos turístics amb la conservació d’un ecosistema que continuï sent atractiu. El regidor de Medi Ambient, Xavier Lloveras, també destaca que la Capitania Marítima ha avalat la iniciativa.

LES XIFRES

20
boies
instal·laran al litoral de s’Alguer, a Palamós, per evitar que les embarcacions hi fondegin amb àncores.
20.000
euros
és el pressupost del projecte, una inversió que pagaran a mitges el consistori i quatre privats.

Primera prova pilot, a la cala Sanià, el 2013

Palamós ja disposa, des del 2013, d’una zona amb boies ecològiques d’ancoratge lliure a la zona de la cala Sanià, un àmbit on també hi ha importants extensions d’alguers i que, durant la temporada d’estiu, rep una important pressió per part d’embarcacions d’esbarjo que hi ancoren. La iniciativa va servir com a prova pilot i els bons resultats n’afavoreixen ara l’extensió, després que el sistema de boies ecològiques de mica en mica vagi arribant a altres punts del litoral de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona