Medi ambient

Medi ambient

Renaturalitzen la platja del Cortal de Sant Pere

El servei de Costes de l’Estat retira els tubs i els blocs de formigó que havien servit per abastir d’aigua de mar les piscines de la piscifactoria tancada l’any 1994

El servei de Costes de l’Estat a Girona està actuant a la platja del Cortal, a Sant Pere Pescador, davant de l’antiga piscifactoria, per renaturalitzar l’espai amb una acció amb què es pretén retirar les restes de formigó i canonades de la sorra de la platja i també de dins l’aigua. Els treballs que s’estan executant aquesta setmana podrien allargar-se encara alguns dies, segons informava ahir mateix l’alcalde de la població, Agustí Badosa.

El batlle es mostrava satisfet que finalment s’hagin decidit per iniciar els treballs. “En els últims anys de la piscifactoria, ningú en feia el manteniment, i ara això era un perill per als banyistes. Era una acció necessària”, apuntava.

El formigó s’ha picolat i s’han arrencat els tubs d’absorció d’aigua allà mateix per facilitar-ne la retirada. “Els tubs els han anat a buscar al màxim endins possible, i a la sorra han enfondit tant com han pogut”, descrivia Badosa.

L’alcalde de Sant Pere Pescador recordava que l’Ajuntament que presideix és un dels creditors preferencials de l’empresa Base Viva, que va fer fallida i que ara està en mans dels jutjats.

Aquesta circumstància fa que l’Ajuntament hagi mantingut contactes amb l’administració judicial per intentar obtenir la compra de l’espai i poder-lo convertir en un centre nàutic i un pàrquing dissuasiu. Badosa admetia ahir, sense donar gaires detalls, que les converses estaven força avançades i que confiava que a finals d’any ja es pogués estar a prop de l’acord.

Actualment als solars que estan en mans de l’administrador judicial hi ha encara les piscines on es feien créixer els llobarros. La voluntat de l’Ajuntament és activar alguna activitat nàutica que tindria veure amb el surf d’estel, activitat nàutica que té molts practicant a la zona. En aquesta platja Infraestructures.cat, de la Generalitat, hauria de començar en els pròxims mesos una actuació important de regeneració de dunes.

LA XIFRA

22.4.2004
Tancament.
Aquesta és la data en què es va fer públic el tancament de l’empresa d’alevins de llobarro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia