No poden iniciar els col·lectors de la Vall de Bianya i Tortellà perquè no hi ha fetes les expropiacions

Les obres es van adjudicar al novembre i el govern va aprovar la inversió dilluns

Joan Espona va explicar visiblement indignat que la tramitació administrativa dels nous trams de les xarxes de sanejament de la Vall de Bianya i de Tortellà es va iniciar al ple del 19 de juliol de l'any passat i que les obres es van adjudicar al ple del novembre passat. Això no obstant, els treballs encara no han pogut començar perquè la Generalitat no ha realitzat les expropiacions pertinents. En tots dos casos es preveu allargar les xarxes construint nous col·lectors. Espona considera greu l'anunci de l'aprovació de la dotació econòmica d'un milió per a les dues obres, fet abans-d'ahir ple govern, per una banda, sense haver-los informat i, per l'altra, fent veure que és una inversió recent quan havia de realitzar-se el 2009, a part que les expropiacions haurien d'estar enllestides. «L'acord de govern en què es va aprovar la consignació per a les obres de sanejament a la Vall de Bianya i a Tortellà ha estat una verdadera sorpresa per a nosaltres. Estaven en tràmit des del juliol passat i ningú no s'ha dignat informar-nos que ara s'aprovava destinar-hi els diners que calen», va sentenciar. En concret, el govern de la Generalitat, en la seva última reunió, va aprovar per a aquestes obres una inversió global d'un milió d'euros.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa va afegir-hi que, lamentablement, aquesta desinformació no és un fet aïllat i va indicar que, quan calgui, anirà denunciant situacions similars.

La Vall de Bianya i Tortellà amplien les xarxes de sanejament fins a les depuradores d'Olot i Argelaguer

Les obres a la Vall de Bianya (602.200 euros) consisteixen en la connexió de les aigües residuals dels diferents nuclis amb la futura estació de bombament del Roquer, amb 3.100 metres de col·lectors i tres noves estacions de bombament (l'Hostalnou, els Morrals i Vellvespre). La xarxa ha de connectar amb la depuradora d'Olot. Les obres de Tortellà (396.300 euros) consisteixen en la connexió de les aigües residuals amb una canonada de 3.000 metres de longitud fins a l'estació de bombament d'Argelaguer, per conduir-les a la nova depuradora del Llierca a Argelaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona