Medi ambient

La contaminació del Remençà ve d’un pati industrial

L’Ajuntament de Cornellà ja ha requerit a les empreses que en poden ser les causants que ho solucionin

La contaminació del rierol Remençà, a Cornellà del Terri, és deguda a l’abocament d’aigua provinent de la neteja d’uns patis d’una o més empreses, segons conclou l’informe que l’ACA va elaborar aquest estiu. L’Ajuntament de Cornellà ja ha requerit als probables responsables de la irregularitat que ho solucionin, connectant els desaigües dels patis amb les canalitzacions de les aigües negres, que es menen a la depuradora. “De totes maneres, estem parlant de fets puntuals”, assegura l’alcalde, Salvador Coll. Dimarts l’entitat naturalista Limnos es va queixar d’aquests abocaments –descoberts a l’altura del Pont-xetmar– sobretot pel fet que es produeixen des del 2011.

Detecció

El consistori admet que es tenia constància de l’abocament d’aigua amb productes químics de neteja (originats als patis d’empreses del polígon industrial) a partir d’una inspecció rutinària del maig del 2013. En aquells moments l’abocament era molt freqüent, una circumstància que va obligar a esbrinar d’on provenia aquella aigua. Un cop localitzades les empreses responsables –narren des de l’Ajuntament–, els van requerir que ho solucionessis. Una inspecció del maig del 2015 ja no va trobar més aigües contaminades i el consistori va arxivar el cas. El juny passat va ser quan va tornar a aparèixer aquesta aigua, però es va constatar que els abocaments eren puntuals i no pas continuats com abans.

A l’equip de govern municipal (Gent-CiU) no li ha agradat que Limnos es dirigís als mitjans de comunicació en lloc de parlar amb l’Ajuntament. “Darrerament, ni cap veí s’havia queixat ni Limnos ens havia alertat que el problema continuava”, assegura Coll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona