Medi ambient

Els treballs de neteja i gestió forestal del Montgrí avancen a molt bon ritme

S’actua en una parcel·la de 200 hectàrees a l’entorn de la pista transversal del massís

Amb aquestes actuacions es redueix el risc d’incendis a la zona

Els treballs d’aprofitament de la fusta del massís del Montgrí avancen a bon ritme i ja han entrat en el tercer bienni (2017-2019) de la concessió municipal, que porta a terme l’empresa Lignia Forestal, de l’Escala. L’empresa actuarà en una parcel·la de 200 hectàrees a l’entorn de la pista transversal. Els treballs s’han reprès ara i s’aturaran al juny, coincidint amb la temporada d’alt risc d’incendi.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, assegura que el resultat de tot aquest treball que implica l’aprofitament és molt positiu fins ara. “A les zones on s’ha actuat, s’ha disminuït la densitat d’arbres i, per tant, la càrrega de combustible, la qual cosa incideix en una reducció del risc d’incendi”, ha explicat, i hi ha afegit que l’Ajuntament “aconsegueix un petit ingrés econòmic, que es revertirà en la gestió de la muntanya, i energia de quilòmetre zero”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha promogut la realització de diversos treballs de gestió forestal al massís del Montgrí. En concret, s’ha portat a terme una aclarida de plançoneda (arbres petits) en un àmbit d’unes 20 hectàrees a la zona cremada el 2001, al còrrec de l’Abella, amb l’objectiu de millorar-ne l’estructura forestal i ajudar que els arbres creixin sans. Aquesta actuació ha costat 21.600 euros i ha estat íntegrament subvencionada per la Generalitat.

Una actuació similar s’ha realitzat a sota de la Creu, a la vall de Santa Caterina, en unes 6 hectàrees, amb l’objectiu de millorar-ne l’estrat arbori i l’accessibilitat.

LA FRASE

A les zones on s’ha actuat, s’ha disminuït la densitat d’arbres i, per tant, la càrrega de combustible
Sandra Bartomeus
regidora de medi ambient

LA XICRA

200
hectàrees
és on s’actuarà, en una parcel·la que està situada a l’entorn de la pista transversal del massís.

Una operació de neteja que genera estalvi energètic

L’aprofitament de la fusta que es fa al massís també s’emmarca en el sistema de millora, estalvi i eficiència energètica de l’Ajuntament torroellenc, perquè una part de l’estella generada serveix per alimentar la central de biomassa del col·legi Guillem de Montgrí. La forest muntanya Gran està formada majoritàriament per pinedes de reforestació plantades entre els anys seixanta i noranta, i àmplies zones de garriga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia