Medi ambient

Medi ambient

Potenciaran la ruta cristinenca del Balcà

L’Ajuntament de Santa Cristina i la UdG col·laboraran per donar valor a l’itinerari i allargar-lo

Hi sumen més elements d’interès

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i la Universitat de Girona (UdG), amb suport d’alumnes dels màsters de Patrimoni, treballaran plegats en els pròxims mesos per donar valor a la ruta natural i cultural del Balcà, un itinerari circular que discorre pels entorns del curs mitjà del riu Ridaura i que amaga diversos elements d’interès patrimonial.

El consistori i la universitat han signat un conveni que estableix un seguit d’accions. La primera, a càrrec del projecte elaborat per l’estudiant Albert Vidal, és la remodelació de l’itinerari de descoberta, amb la renovació d’elements informatius que permeten interpretar alguns dels arbres singulars del tram inicial –com ara les tres tipologies de Quercus, alzines, roures i sureres de grans dimensions, i també un pi monumental–, però, a banda, volen fer lluir altres elements que testimonien la petja humana al llarg dels segles, com ara el patrimoni hidràulic vinculat al Ridaura i altres cursos afluents de la conca.

Allargar l’itinerari

A banda de la descoberta del bosc del Balcà, els senders enllacen amb altres rutes cap a l’est, que connecten amb els paratges del sector Tueda i Bujonis –al límit amb Sant Feliu de Guíxols i tot l’àmbit de Pedralta– i l’oest, amb els accessos al castell de la Roca de Solius, el monestir i la cova dels Moros, i els camins que s’endinsen als Carcaixells i l’espai d’interès natural del massís de l’Ardenya.

Entre els elements susceptibles de guanyar protagonisme en la ruta, hi ha diversos molins i dos elements patrimonials molt singulars, uns estelladors. L’objectiu és arribar a crear uns itineraris que tinguin com a denominador comú l’aigua i els seus usos. Aquests camins d’aigua abastarien tots els elements de patrimoni que hi ha al costat del curs del Ridaura, des del pont de la riera de Salenys fins als molins d’en Reixac, d’en Tarrés i dels Frares, passant per les rescloses els estelladors, la Mina i diversos ponts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona