Medi ambient

Municipal

Més demanda que oferta d’horts urbans a Figueres

L’Ajuntament ha tornat a adjudicar per quatre anys les 27 parcel·les disponibles

Els horts estan situats entre la Marca de l’Ham i Vilatenim

L’Ajuntament de Figueres ha tornat a adjudicar aquest mes de febrer els 27 horts urbans habilitats a la Closa Rasa, entre la Marca de l’Ham i Vilatenim. Com ja va passar en l’anterior adjudicació, la demanda per tenir un d’aquests horts superava l’oferta disponible i s’han adjudicat les parcel·les a tres entitats (Suara Serveis SCCL, la Fundació Sant Vicenç de Paül i la Fundació Altem) i a 24 persones escollides per sorteig. L’Ajuntament no es planteja ampliar aquesta oferta a curt termini, tot i que no descarta que es pugui fer ulteriorment.

Clàusules

Per poder ser adjudicatari individual d’un d’aquests horts, les primeres condicions són ser més gran de 60 anys o bé estar en situació d’atur. En el sorteig de renovació de les concessions també podien participar-hi els adjudicataris anteriors.

Un cop atribuïdes les parcel·les, els usuaris s’han de comprometre a complir les clàusules establertes; de fet, el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, explica que en els últims quatre anys alguns usuaris s’han donat de baixa, sigui voluntàriament –perquè han vist que no podien dedicar el temps necessari a l’hort–, sigui per decisió de l’Ajuntament perquè l’usuari no feia el manteniment requerit. En un cas concret l’Ajuntament també ha hagut de donar de baixa un usuari perquè es va detectar que es venia els productes de l’hort, quan una de les condicions és precisament que les parcel·les són per a ús familiar i no lucratiu.

Al llarg de l’any els hortolans rebran una formació específica per cultivar amb criteris ecològics, i assessorament pràctic. Cada quinze dies aquests cursets tractaran de diferents temàtiques, sobre els cultius autoritzats, els tractaments autoritzats i com s’han d’aplicar, l’ús del reg gota a gota, el planter, el compostatge i el manteniment de les instal·lacions comunes. Coincidint amb el lliurament dels horts, Cruanyes va remarcar que enguany s’han fet millores al pou i s’ha instal·lat una nova bomba d’aigua, amb la qual cosa es reforça el caràcter natural i sostenible dels horts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia