Medi ambient

Atropellen un exemplar de llop adult a Mont-ras

Es tracta d’un llop solitari que no formaria part de cap llopada

Els Agents Rurals se n’han fet càrrec

Els Agents Rurals de la Generalitat s’han fet càrrec d’un exemplar de llop, que es va trobar mort al municipi de Mont-ras ara fa uns dies després de ser, amb tota seguretat, atropellat. La troballa serveix per avalar la presència de llops a Catalunya, especialment pel que fa a exemplars solitaris, que són aquells que no pertanyen o no han format una llopada. Actualment a Catalunya es tenen localitzats tres exemplars de llop, dels quals dos viuen a la comarca del Ripollès.

El licòleg o expert en llops Josep Maria Massip destaca la importància d’aquesta malaurada troballa, que ve a confirmar la presència d’exemplars de llop a Catalunya. Segons Massip, aquests exemplars arriben pel Pirineu i provenen d’una primera migració originària dels Apenins (Itàlia) que ha anat avançant després d’establir-se a l’Estat francès. Massip no té dubtes que s’està davant d’un llop solitari en no formar part de cap llopada i vagar pel territori buscant parella: “El primer temps a la llopada el mascle i la femella dominants deixen que alguns exemplars s’hi quedin, però després al cap d’un temps els expulsen, o pot tractar-se d’un llop vell que en no servir també és expulsat.”

El naturalista explica que pel que fa a observacions, es concentren al Ripollès, on hi viuen dos dels tres exemplars documentats a Catalunya, els quals també serien solitaris. De moment, dels que han arribat en queden molt pocs i en cap cas estaríem parlant de llopades, però avala la tendència a l’expansió i el seu lent retorn, com està passant a tot Europa.

LA FRASE

Estem davant d’un exemplar de llop solitari, que no forma part de cap llopada i busca parella
Josep Maria Massip
licòleg i autor del llibre ‘El llop i els humans. Passat i present’

Una projecció d’implantació per al 2020

Josep Maria Massip va elaborar un estudi on feia una projecció per al 2020, després de dur a terme una simulació on es consideraven molts paràmetres. En aquest escenari, i segons Massip, ja se situaria la presència de llops a unes 17 comarques del nord i el centre de Catalunya. Fins i tot en aquell moment, en aquest escenari força optimista per al llop, encara no es podria parlar d’una població consolidada, sinó només de possibilitats de detecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona